2022 Resmi Tatiller Takvimi, Resmi Tatiller Kaç Gün?

2022 yılına yaklaşırken resmi tatiller ne zaman, kaç gün tatil soruları araştırılmaya başlandı. Resmi tatiller kaç gün, resmi tatiller hangi güne denk geliyor? 2022 resmi tatiller takvimini sizler için derledik.

02.12.2021-10:35 - (Son Güncelleme: 02.12.2021-10:35) 2022 Resmi Tatiller Takvimi, Resmi Tatiller Kaç Gün?

Yılbaşına sayılı günler kala önceden plan ve rezervasyon yapabilmek için resmi tatiller araştırılmaya başlandı. Tatillerin kaç gün olacağı merak konusu. Tatil planları yapılmaya başlandı. Peki, tatiller kaç gün olacak? Hangi resmi tatil hangi güne denk gelecek? Hafta sonuyla tatiller birleşecek mi? İşte detaylar…

2022 RESMİ TATİLLER TAKVİMİ

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da resmi tatiller, milli ve dini bayramlar ve bazı özel günler sebebiyle verilecek. Yılın ilk gününden başlayarak sırasıyla resmi tatiller şöyle;

1 Ocak / Yılbaşı

Yılbaşına sayılı günler kala bütün yılbaşı planları yapıldı ve organizasyonlar gerçekleşmeyi bekliyor. 1 Ocak 2022 tarihi tatil olacak. Sadece bir gün olan bu tatil Cumartesi gününe denk geliyor. Böylece Pazar günü tatili olanlar yılbaşını Pazar günüyle birleştirip 2 günlük tatil planı yapabilecek.

23 Nisan / Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan, bu yıl Cumartesi gününe denk geliyor. Böylece Pazar günü tatili olanlar 23 Nisan resmi tatilini Pazar ile birleştirip 2 günlük bir tatil planı yapabilir.

1 Mayıs / Emek ve Dayanışma Günü (İşçi Bayramı) – Ramazan Bayramı Arifesi

1 Mayıs İşçi Bayramı, bu yıl Pazar gününe denk geliyor. Pazar günü çalışanların tatil olarak değerlendirebileceği İşçi Bayramı, cumartesi çalışmayanlar için de 2 günlük bir tatil fırsatına çevirilebilir. Ayrıca 1 Mayıs aynı zamanda Ramazan Bayramı arifesi, böylece İşçi Bayramı Ramazan Bayramı’nın tatili ile birleştirilebilir.


2-4 Mayıs / Ramazan Bayramı

Ramazan Bayramı bu yıl 2 Mayıs Pazartesi günü başlayacak ve 4 Mayıs Çarşamba gününe kadar devam edecek. 3 gün süren Ramazan Bayramı tatili arife günü yani 1 Mayıs ile birleştirilebilir ayrıca eğer tatiliniz varsa cumartesi gününden başlatılabilir. Böylece 5 günlük bir tatil programı yapabilirsiniz.

19 Mayıs / Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl Perşembe gününe denk geliyor. 19 Mayıs 1 günlük bir tatil olarak değerlendirilebilecek.

9-12 Temmuz / Kurban Bayramı

2022 yılında Kurban Bayramı 9 Temmuz’da Cumartesi günü başlayacak. 12 Temmuz Salı günü sonlanacak olan Kurban Bayramı tatili toplamda 4 gün olacak. Arife günü yarım gün çalışma olarak değerlendirileceğinden tatil ya da aile ziyareti planınıza 8 Temmuz akşamından başlayabilirsiniz.

30 Ağustos / Zafer Bayramı

2022 Zafer Bayramı Salı gününe denk geliyor. Zafer bayramı tatili 1 gün olarak değerlendirilecek.

29 Ekim / Cumhuriyet Bayramı

2022 yılında Cumhuriyet Bayramı Cumartesi gününe denk gelecek. Resmi tatil 1 gün olarak belirlense de 28 Ekim de yarım gün olarak değerlendirilebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal