Deniz Kuvvetleri Sözleşmeli Er

Deniz kuvvetleri sözleşmeli er başvuru 2018? Deniz kuvvetleri sözleşmeli er alımı 2018? Deniz kuvvetleri sözleşmeli er başvuru 2017? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

21.05.2018-18:32 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-18:10) Deniz Kuvvetleri Sözleşmeli Er

1. Soru : Sözleşmeli er olmak için lazım olan başvuru şartları nedir?

Cevap : Minimum ortaokulu (ilköğretimi) tamamlamış olmak, müracaat yapılan senenin ocak ayının ilk günü itibariyle yirmi beş yaşını tamamlamış olmak, askerlik hizmetini gerçkelşetiriyor olmak yada tezkere tarihinin üstünden üç sene geçmemiş olmak ve başvuru kılavuzunda açıklanan diğer niteliklere sahip olmak lazımdır.

2. Soru : Sözleşmeli er alımı kapsamında başvurular posta yoluyla, belgegeçer üstünden yada şahsen gerçekleştirilebiliyor mu?

Cevap : Sözleşmeli er alımı kapsamındaki başvurular, her alım sezonunda, https://personeltemin.dzkk.tsk.tr genel ağ (internet) adresinde açıklanan çevrim içi (online) başvuru formu doldurularak gerçekleştirilmelidir. Bunun haricinde (posta yada belgegeçer yoluyla CV, dilekçe vb.) yapılan başvurular kabul edilmemektedir.

3. Soru : DZ.K.K.lığında gerçekleştirilen askerlik hizmetinin tamamlanmasında teskere bırakarak sözleşmeli er olunabilir mi?

Cevap : Teskere bırakarak askerde kalma biçiminde bir uygulama yoktur.

4. Soru : Sözleşmeli er alımı kapsamında adayların sağlık işlemleri (ön sağlık muayenesi, sağlık raporu) nasıl ve hangi mevzuata göre neticelenmektedir?

Cevap : Ön sağlık muayenesinde adayların, fiziksel görünümü ile yaş, boy ve vücut ağırlığının talep edilen standartlarda olup olmadığı kontrol edilmektedir. TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nde öngörülen kriterlere göre adayların ön sağlık muayenesi gerçekleştirilmekte ve yönetmelik usullerine göre yetkili olan Asker Hastaneleri’nden “TSK’da sözleşmeli er olur.” kararlı sağlık raporu alınması lazımdır.

5. Soru : Sözleşmeli er alımı kapsamında adayların sağlık raporu işlemlerine ne zaman başlamaları ve tamamlamaları lazımdır?

Cevap : Sağlık raporu ile alakalı işlemlere Asker Hastaneleri’ne sevk tarihinden sonra üç gün içinde başlanması ve işlemlerin bir ay içinde tamamlanması lazımdır. (Sağlık raporuna itirazlarla beraber işlemlerin sonuçlanma süresi toplam doksan gündür.)

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal