Gümrük Bakanlığı Memur Alımı

Ticaret Bakanlığı memur alımı? Gümrük memur alımı 2018? Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personel alımı şartları? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

21.05.2018-18:06 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-17:55) Gümrük Bakanlığı Memur Alımı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 1350 kişilik kadro ile Muhafaza memuru ve Muayene Memuru aımı yapacak. Buna göre 1250 Muhafaza Memuru ve 100 Muayene Memuru alımı gerçekleştirilecek. Alakalı ilana başvuru gerçekleştirecek adaylar kesinlikle başvuru şartlarını karşılamaları lazımdır.

Buna göre adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanununun 48. maddesindeki gereksinimleri karşılamak ve 2016 senesinde yapılan Kamu personeli Seçme Sınavından lisans düzeyinde KPSSP3 puan türünden minimum 70 puan almış olmak şartları aranır.

Muhafaza Memuru için özel olarak, Sınava son başvuru tarihine dek henüz 30 yaşından gün almamış bulunmak, Görevini gerçekleşetirmesine  mani olabilecek hiçbir sağlık problemi olmamak, Erkek adaylar için 172 ve kadın adaylar için 165cm boyundan kısa olmamak ve Dört senelik eğitim sağlayan üniversitelerin hukuk, siyasal bilgiler, İktisadî ve İdarî bilimler, iktisat, işletme fakültelerinden yada en az dört senelik eğitim veren yüksekokulların gümrük işletme bölümünden mezun olmuş olmak yada bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları lazımdır.

Muayane memuru için özel olarak ise, minimum dört senelik eğitim sağlayan hukuk, siyasal bilgiler, İktisadî ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerinden yada YÖK onaylı ve bunlara denkliği olan Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak ve Son başvuru tarihi itibari ile henüz 35 yaşından büyük olmamak şartları aranacaktır.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal