Demre Nerede?

Doğu Akdeniz'deki çalışmalarını sürdüren sismik araştırma gemisi Oruç Reis'in Demre'de demirlenmesi üzerine Demre nerede? Demre hangi şehirde? Demre hangi ilde? gibi soruların yanıtı araştırma konusu oldu.

16.02.2021-15:48 - (Son Güncelleme: 16.02.2021-15:48) Demre Nerede?

Doğu Akdeniz üzerinde çalışmalarına devam eden sismik araştırma gemisi Oruç Reis Demre'de demirlendi. Bu gelişmenin ardından Demre nerede? Demre hangi şehirde? gibi soruların yanıtı araştırma konusu oldu. Demre nerede?

DEMRE NEREDEDİR?

Demre ilk olarak  Likya uygarlığının en önemli şehirlerinden biri olan Myra’nın olduğu topraklarda kuruldu. Demre, Antalya Körfezi’nin batısında, Antalya kent merkezinin de batı kısmında konumlanmıştır. Öte yandan Demre, Teke Yarımadası’nın güneyinde yer alıyor.

İlçenin güneyinde Akdeniz bulunuyor. Üç tarafı dağlarla çevrili olan ve verimli bir ovada bulunan Demre, Demre Çayı’nın getirdiği alüvyonlarla zenginleşen son derece verimli tarım topraklarına sahip.

Demre, Antalya’nın batısında, Finike ve Kaş ilçelerinin arasında yer alıyor. Hava ve kara yoluyla ulaşılabilen ilçeye en yakın havalimanı Antalya’da bulunuyor.

DEMRE'YE NASIL GİDİLİR?

Antalya kent merkezine uzaklığı 147 km olan Demre’ye Antalya şehir merkezinden D400 Karayolu’nu kullanarak ulaşmak mümkün. Bu kara yolu Antalya ve Fethiye arasında Akdeniz kıyı şeridi boyunca uzanmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal