Demirtaş, İYİ Parti'ye Kendince Haddini Bildirdi! Bu İttifak Maya Tutmaz

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, avukatları vasıtasıyla röportaj verdi.

09.03.2021-13:34 - (Son Güncelleme: 09.03.2021-13:34) Demirtaş, İYİ Parti'ye Kendince Haddini Bildirdi! Bu İttifak Maya Tutmaz

Cezaevindeki HDP'li Selahattin Demirtaş, BBC Türkçe'nin sorularını cevapladı.

Selahattin Demirtaş, 2013-2015 seneleri arasındaki "çözüm sürecine" ilişkin "gizli, tartışmalı, spekülatif hiçbir vaat" olmadığını iddia etti.

Demirtaş, "Demokratik teamüller çerçevesinde eleştirel bir diyalog ve ilişki kurulması gerektiğine inanıyorum. Fakat İYİ Partili bazı ırkçı siyasetçilerin faşizan söylemleri, her türlü diyalog ve çözüm zeminini maalesef tahrip ediyor. HDP'ye hakaret etmek, ayar vermeye kalkmak başka bir partinin temsilcilerinin haddi değildir, buna güçleri de yetmez." ifadelerini kullandı.

DEMİŞTAŞ, PERVİN BULDAN'I YALANLADI: GİZLİ HİÇBİR VAAT YOK

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ın "Çözüm sürecinde bize vaat edilenleri açıklamazsak namerdiz" çıkışına Selahattin Demirtaş'tan, "Benim bildiğim gizli, tartışmalı, spekülatif hiçbir vaat yok" yanıtı geldi.

Meclis'te partisinin grup toplantısında açıklama yapan Pervin Buldan'ın "Çözüm sürecinde bizlere partimize heyetimize neler vaat edildi, nelerin yapacağına dair bizlere söz verildi yeri ve zamanı geldiğinde açıklamazsak namerdiz" dile getirdiği ifadeler gündeme oturdu.

Olayın yankıları devam ederken konuyla alakalı bir açıklamayı da Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan, HDP'nin eski Genel başkanı Selahattin Demirtaş yaptı. 

Demirtaş, Buldan'ın vaat sözleriyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

 "Benim bildiğim gizli, tartışmalı, spekülatif hiçbir vaat yoktur. Vaat edilen ve edilmeyen her şey kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Asıl sorun, AKP'nin kamuoyuna açık vaatte bulunmaması ve adım atmamış olmasıdır. Çözüm süreci ne suça ne de suçlamaya konu olmayacak kadar ciddi, ahlaki ve meşrudur. Sayın Eş Başkanımız da eminim ki gizli bir şantaj unsurundan söz etmiyor. AKP'nin çözüm sürecini sahiplenmeyen, kriminal hale getiren tutumunu eleştiriyor ve bunu teşhir etmekten söz ediyor. Ama gerçekten kast ettiği şeyi, elbette kendisi izah edecektir."

YENİ PARTİ İDDİALARI

Yeni parti kuracağı yönündeki iddialara da değinen Demirtaş, "Parti kurmak usul ve esasları yasalarda belirtilmiştir. İsteyen herkes, bu çerçevede dilekçesini hazırlayıp partisini kurabilir. Biz HDP'liyiz ve HDP'yi büyütmeye gayret ediyoruz. Diğer tartışmalar benim gündemimde değil" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal