Demir Eksikliği Bu Doğal ilaçlarla Yok Oluyor!

7'den 70'e herkesin yaşadığı demir eksikliği rahatsızlığı, önlem alınmazsa çok daha ciddi hastalıklara sebep oluyor. Yediğiniz besinlerle vücudunuzun eksikliklerini tamamlayabiliyorsunuz . Daha sağlıklı bir bünye ve demir eksikliğine karşı olarak bu besinleri tüketmelisiniz.

25.11.2019-12:24 - (Son Güncelleme: 25.11.2019-12:04)

Yediğiniz besinlerle vücudunuzun eksikliklerini tamamlayabiliyorsunuz . Daha sağlıklı bir bünye ve demir eksikliğine karşı olarak bu besinleri tüketmelisiniz.

DEMİR İÇEREN BESİNLER

Demir eksikliği rahatsızlığını ortadan kaldırmka için yenmesi gereken yiyecekler; kırmızı et, karaciğer ve diğer sakatatlar, nohut, mercimek,börülce, barbunya, bezelye, kuru fasulye gibi bakliyatlar; ıspanak, patates, kuru erik, çekirdeksiz üzüm, haşlanmış soya fasulyesi, kabak, yulaf, pekmez, bal gibi birçok yiyecektir. Bu besinler içlerinde bolca demir barındırır.

Demir eksikliği bulunan insanlar özellikle bol tahıllı ve kepekli gıdalardan az miktarda tüketmelidir. Çünkü bu tip gıdalar demir eksikliğini tetikleyebilir. Demir emilimini azaltarak demir eksikliğine neden olan yiyecekler şöyle sıralanabilir; kepekli tahıllar, yağlı tohumlar, kahve, siyah çay, soya, kalsiyum tuzları…

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal