Delist nedir, ne demek? Delist olan coin ne olur? Coin neden delist edilir?

Terra Luna'nın son dönemlerdeki performans artışı sonrası 120 dolar seviyesşne çıkması ve ani bir düşüşle 9 dolar seviyesine gerilemesi sonrasında kripto para piyasalarında 'delit' ifadesi gündeme geldi. Terra Luna'nı delir edileceği yönünde yapılan yorumlarda kullanılan delist ne demek hep birlikte inceleyim.

12.05.2022-18:09 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-18:09) Delist nedir, ne demek? Delist olan coin ne olur? Coin neden delist edilir?

Kripto para borsalarında adı çok fazla duyulan coinlerden birisi olan Terra Luna'nın performansının üst seviyelere kadar çıkmıştı. 120 dolar ile birlikte zirveyi gören Terra Luna'nın beklenmedik bir şekilde düşüşe geçmesi sonrası Luna coin 9 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Kripto para borsalarında yaşanan bu gelişmenin hemen ardından yatırımcıların aklına Luna'nın delist mi olacağı konusu gelirken, yapılan yorumlarda kullanılan delistin ne olduğu ve ne anlama geldiği araştırılmaya başlandı. Peki, Delist nedir, ne demek? Delist olan coin ne olur? Coin neden delist edilir?İşte merak edilen tüm bu soruların detaylı yanıtları..

Delist nedir, ne demek

Delist nedir, ne demek?

Delist ifadesi genel olarak listenin dışına almak anlamında kullanılır. Kripto para borsalarında işlemde olan bir varlığının borsadaki işlem listelerinden çıkarılmasında delist ifadesi kullanılır.

Delist olan coin ne olur?

Delist olan yani borsa işlem listesinden çıkarılan coinler, platformdan çıkarıldıktan sonra işlem gördüğü başka bir platforma ya da cüzdanlara transferleri gerçekleştirilebilir.

Coin neden delist edilir?

Kripto para borsalarında liste içine alınan varlığın maliyetlerinde4 getirisi olduğu faydaların üzerine çıkması halinde delist kararı alınır. Uzun bir süre zarfında belirlenmiş olan fiyat altında kalan ve hacminde istikrar çerçevesinde delist edilir.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal