Delist edilen coin parası çekilir mi? LUNA'ya yatırılan paralar ne olacak çekilir mi?

Terra Luna’nın dün sabah saatlerinde yaşadığı değer kaybı sonrasında delist edilen coinlerin durumu merak konusu oldu. Peki Delist edilen coin parası çekilir mi? LUNA'ya yatırılan paralar ne olacak çekilir mi? Soruların yanıtları haberimizde...

13.05.2022-15:23 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-15:23) Delist edilen coin parası çekilir mi? LUNA'ya yatırılan paralar ne olacak çekilir mi?

Kripto para piyasasındaki ağır düşüş dünya genelinde milyonlarca yatırımcıyı oldukça olumsuz etkiledi. Değer kaybını en fazla yaşayan para birimi ise son dönemde kazandığı değer artışıyla dikkatleri üzerine çeken Terra Luna oldu. Bir ara 120 dolar seviyelerine yükselerek kendi rekorurunu kıran Terra Luna 11 Mayıs 2022 Çarşamba gününde 0.54 dolara kadar düştü. Bu gelişmelerin ardından ‘’Delist edilen coin parası çekilir mi? LUNA'ya yatırılan paralar ne olacak çekilir mi?’’ gibi sorular gündeme gelmeye başladı.

Delist edilen coin parası çekilir mi?

Kelime anlamı ‘’Listeden çıkarmak’’ olan delist kavramının kripto para piyasasındaki karşılığı bir para biriminin varlığının borsadan çıkarılmasıdır.

Terra Luna’da yaşanan ani düşüş sonrası Güney Kore piyasası başta olmak üzere pek çok piyasada hareketlilik başladı. Güney Kore’nin en büyük borsası olan Upbit, Luna’da yaşanan bu büyük düşüşün ardından para birimine destek verip vermeyeceklerine yapılan incelemeler sonucunda karar vereceklerini açıkladı. Upbit’in açıklamasında ‘’Upbit, UST'de yaşananları yakından gözlemlemektedir. Dolara olan 1'e 1 bağlılık hala sağlanamamıştır. Bu durum, LUNA yatırımcılarının beklenmedik mali kayıplar yaşamalarına sebep olabilir" ifadeleri yer aldı.

Delist edilen coin

Terra Luna’nın değer kaybını durdurması ve yeniden yükselişe geçmesi için 1 dolara sabitlenmesi gerekiyor. Aksi takdirde Terra Luna’nın delist edilmesi gündeme gelecek.

Delist olan coinler ise şu şekilde:

AirSwap (AST)

Aventus (AVT)

Contentbox (BOX)

Cindicator (CND)

Cortex (CTXC)

DragonChain (DRGN)

DATA (DTA)

Dragon Token (DTX)

DAOstack (GEN)

Hydro Protocol (HOT)

IOS (IOST)

MATRIX (MAN)

MobileGO (MGO)

MedicalChain (MTN)

Nucleus Vision (NCASH)

OKEx (OKB)

OnLive (ONL)

Ripio Credit Network (RCN)

Request Network (REQ)

RSK Infrastructure Framework (RIF)

Swam (SWM)

Tripio (TRIO)

Monolith (TKN)

BLOCKv (VEE)

V Systems (VSYS)

WePower (WPR)

Waltonchain (WTC)

Xriba (XRA)

Blockmason Credit Protocol (BCPT)

CyberMiles (CMT)

Time New Bank (TNB)

VIBE (VIBE)


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal