Binance LUNA son durum gelişmeleri neler? Luna son dakika açıklamaları

Düşüş trendinden kendisini kuratan Bitcoin, son 24 saat içinde yüzde 10 artış gösterdi ve 30 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı. Kripto para piyasasında beklenmedik bir şekilde düşüş eğilime giren LUNA'nın ise kaybı ise yüzde 99.99'u geçti. Peki, Binance LUNA son durum gelişmeleri neler? Luna son dakika açıklamaları..

13.05.2022-14:51 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-14:51) Binance LUNA son durum gelişmeleri neler? Luna son dakika açıklamaları

Terra ekosisteminde meydana gelen çökmeden dolayı kripto paralarda toparlanma sinyalleri gelmeye başladı. Düşüş eğilimine giren Bitcoin, yüzde 10 artışa geçti ve 30 bin seviyelerine tekrar geri döndü. Yüzde 99.99 oranında değer kaybeden Terra LUNA, kriptor para piyasasında tamamen değersiz bir konuma geldi.

Terra UST de 1 dolar sabitliğini yakalayamadı ve yatırımcılarının servet kaybetmesine neden oldu. Terra UST ve Luna’nın kripto para listelerinden silinmesi moralleri az da olsa düzeltti ve bu durum diğer kripto para birimlerinin canlanmasına olanak sağladı.

Binance LUNA son durum gelişmeleri neler

Binance LUNA son durum gelişmeleri

Kripto para piyasalarında dolar ile aynı seviyelerde işleme giren Terra UST, Luna tarafından teminat altına alınmıştı. Piyasa işlemlerinde ilk 10 kripto para biriminin arasında yer alan LUNA, beklenmedik yıkımla karşı karşıya kaldı ve Terra UST büyük oranda bir satışa maruz kaldı.

Milyarlarca dolar tutarında zarar eden ve kripto para piyasalarından silinme zorunda kalan LUNA ve Terra UST'den kaynaklı küresel alanda mağduriyetlerde meydana geldi. Yalnızca kendi ekosistemi değil diğer tüm kripto para birimlerini etkiledi bu durum ve güven sarsılması oluştu. Terra UST’de değer korumak için eldeki tüm Bitcoin’ler satıldı ve bu nedenle Bitcoin de düşüşe geçti. Lider kripto para biriminin arkasında olan piyasalarda deprem büyük ölçüde oldu ve düşüş diğer kripto paralarında da yayıldı.

Binance LUNA son durum gelişmeleri neler

Bitcoin yüzde 10 artış geçti!

Kripto paralarda lider konumunda bulunan Bitcoin, hafta başından itibaren devam eden değer düşüşünü son 24 saat içinde sonlandırdı. Değerini yüzde 10 oranında artıran Bitcoin 30 bin dolar seviyesini aşarak yatırımcını rahatlattı. BTC fiyatı 30 bin 600 dolar seviyelerine yükselirken Nisan ayının başında 120 dolarlara kadar çıkan LUNA'nın düşüşü durmadan devam ediyor.

Luna son dakika açıklamaları

Yüzde 99.99 oranında düşüş trendi gösteren LUNA, 0,00003 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu gerilemenin hemen ardından Binance'den LUNA işlemleriyle ile ilgili bir duyuru yayınladı. Binance'dan yapılan duyuruda LUNA ile olan işlemlerin devre dışı bırakıldığı bildirildi.

Terra LUNA'nın delist olduğu yönünde yapılan açıklama sonrasında ise ilk olarak LUNA ile vadeli işlemleri sonlandıran Binance, ardından LUNA/BTC, LUNA/BIDR, LUNA/AUD, LUNA/BNB, LUNA/ETH, LUNA/USDT, LUNA/GBP, LUNA/BRL, LUNA/TRY ve LUNA/EUR işlemlerini de kaldırdı.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal