Delibal Nerede Çekildi?

Delibal filmi nerede çekildi? Delibal filminin yönetmeni, senaristi ve oyuncuları kimlerdir? Konusu nedir? Delibal filmi hakkında merak edilen soruların cevaplarını derledik.

16.07.2020-15:39 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-10:02)

Delibal, sokağa çıkma kısıtlamalarının devam edeceği hafta sonlarında ailenizle izlemek için güzel bir filmdir. Romantik/Dram kategorisinde değerlendirilebilecek bu film içerisinde duygusal ögeler barındırmaktadır. Film hakkında bilgi almak için içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

DELİBAL FİLMİNİN ÇEKİLDİĞİ YERLER

Delibal filmi nerede çekildi diye belirtecek olursak, tamamı İstanbul’da diyebiliriz. Filmin bir bölümü üniversitede geçtiği için, bu anlamda kampüs olarak Bilgi Üniversitesi’nin yerleşkesi kullanılmıştır. Üniversite’nin Santral Kampüsü çekim platosu şeklinde işlev görmüştür. Ayrıca, Nişantaşı, Karaköy, Burgazada da çekim mekânları arasındadır.

Filmde ilgi çekici kimi replikler de kullanılmıştır. Füsun karakterinin ‘‘delibal’’ dediği Barşı’ın şu repliği, kalpleri fethetmekte, aşka önemli bir tanım getirmektedir:

‘‘Bana delibal diyorsun ya Füsun; delibalın fazlası zehir.’’

DELİBAL FİLMİ YÖNETMENİ VE OYUNCULARI

Senaryosu Siyah Kalem’e ait olan filmi, Ali Bilgin yönetmiştir. Film, dizi yönetmenliğinden tanıdığımız Bilgin’in ilk uzun metrajlı çalışmasıdır. Filmi, Türkiye’nin en geniş yapım şirketlerinden biri olan Ay Yapım finanse etmiştir. Yapımcılığı Kerem Çatay üstlenmiştir. Delibal’da ünlü şarkıcı Sezen Aksu’nun da eserleri bulunmaktadır.

Yakışıklı oyuncu Çağatay Ulusoy’la birlikte rol alan diğer oyuncuların da isimleri şunlardır: Leyla Lydia Tuğutlu, Laçin Ceylan, Hüseyin Avni Danyal, Nazan Kesal, Mustafa Avkıran, Toprak Sağlam, Bahtiyar Engin, Defne Kayalar.

Film, adeta modern bir Romeo & Juliet yorumu gibi olup, aşkın merkezde anlatıldığı dokunaklı bir çalışmadır. Ulusoy’un canlandırdığı karakter, rock müzikle ilişkili, bateri çalan, deli dolu, samimi, inişli çıkışlı, yetenekli ve çekici bir çocuktur. Ailesi varlıklıdır ve aykırı tutumlarıyla ilgi çekmektedir. Tuğutlu’nun canlandırdığı karakterse, sade, kendi halinde, disiplinli, azimli ve zarif bir kızdır. Ailesi orta sınıfa mensuptur, hedeflerine kilitlenmiştir. Babasının gözü dışarıda olduğu, annesinin ise aynı naiflikle desteklediği genç kız, baskılardan ötürü de kendini kötü hissetmektedir. İki zıt sınıftan gelen, iki zıt kişiliğin büyük etkileşimi, seyircilere heyecan verici bir aşkın izlenimciliğini de sağlamaktadır. Aşk filmde adeta parlamaktadır!

Film, dünyada da farklı ülkelerde gösterime girmiştir.

Ulusoy, bu film için yaklaşık 7 kilo vermiş ve özel müzik dersleri de almıştır.

DELİBAL FİLMİNİN KONUSU

Delibal filminden bir sahne

Delibal filminin konusu, güncel bir meseleye parmak basmış; günümüzün önemli psikolojik sıkışmalarından birini, bipolar olma durumunu irdelemiştir. Bu yönde, Delibal’ın konusu şöyledir:

Üniversitede mimarlık fakültesinde okuyan ve amatör şekilde müzikle de uğraşan Barış bipolar rahatsızlığı olan genç bir çocuktur. Bir gün, bir kafede karşılaştığı Füsun’u görür ve ona tutulur. Füsun sorumluluk sahibi, okulu dereceyle bitirip, Amerika’da master yapmaya çalışan bir kızdır. Babasının da üstünde baskısı vardır. İki genç aynı okulda okumaktadırlar. Barış bu kıza olan tutkusundan vazgeçemez ve ne yapıp edip, onu kendisine çeker. Onun ödevlerine, derslerine yardım eder, zor zamanında yanında olur. Daha sonra evlenirler. Başta her şey toz pembe giderken, Barış’ın rahatsızlığı kendisini rahat bırakmaz. Sonunda dayanamayıp intihar eder.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal