Deftere Yazarak Not Almanın Öyle Yarar Var Ki!

Deftere yazarak not almaya alışkan olanlarla bilgisayarda klavyeyle yazmaya çalışanlar arasında yapılan araştırma şaşırtıcı sonuçlar verdi.

26.11.2019-12:26 - (Son Güncelleme: 26.11.2019-12:24)

Siz deftere yazarak not alanlardan mı yoksa bilgisayar yardımıyla not alanlardan mısınız? Cevaba göre kendinizi değerlendirebilirsiniz.

DEFTERE YAZARAK NOT ALMANIN ÖYLE YARAR VAR Kİ!

Çalışmacılar ilk olarak bir derste (ya da not alınan herhangi bir mekanda) bilgisayar kullanmanın rahatlıkla dikkat dağınıklığına neden olabileceği görüşünde Bunun yanı sıra, kalemle daha yavaş yazarken geçtiğimiz bilişsel zamanlar, yazdıklarımızı anlamayı ve hafızamıza kaydetmeyi rahat hale getiriyor. İlgili çalışmayı idare eden Princeton Üniversitesi’nden Pam A. Mueller şöyle belirtiyor: “Kişiler klavyeyle yazdıklarında söylenenleri mümkün olduğunca birebir yazmaya meyilli oluyorlar ve genellikle söylenen her şeyi yazmaya uğraşıyorlar. Oysa deftere not alan öğrenciler daha yavaş yazdıkları için dile getirilen her şeyi değil, işlerine yarayacak olan bilgileri yazarak işlemden geçiriyor ve bu onlar için daha yararlı oluyor.”

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal