Araştırma: İş Hayatında Kadınlar, Erkek Gibi Davranıyor!

British Council'in yaptığı araştırmaya göre iş hayatında yer alan kadınlar daha çok dikkate alınmak için erkek gibi davranmak zorunda kalıyor.

26.08.2019-16:19 - (Son Güncelleme: 26.08.2019-16:16) Araştırma: İş Hayatında Kadınlar, Erkek Gibi Davranıyor!

Kadın olmanın zor olduğu iş hayatında yer alan kadınların dahil olduğu çalışmaya göre kadınlar erkek gibi davranarak düşüncelerin daha ciddiye alınacağını düşünüyor.

ERKEK YÖNETİCİLER DAHA ÇOK CİDDİYE ALINIYOR

İş gücünün yarıdan çoğunu kadın olduğu bilinen kültür-sanat alanında kadın profesyonellerin ve yöneticilerin ihtiyaç ve arzularını ortaya çıkarmak için British Council tarafından düzenlenen ‘Kültürde Kadın Gücü’ çalışmasıyla, Türkiye’de yaratıcı sektörlerde yer alan kadın liderlerin profilleri, mevcut rolleri ve etkileri araştırıldı.

Toplumsal cinsiyet bakış açısından ele alındığında, kadınların yüzde 40’ı alanında kadın olmanın zorluğunun altını çekerken, yüzde 25’i de mesleki yaşamında bazen “erkek gibi davranmak” zorunda kaldığını ifade ediyor. Ayrıca bu soru kadın yöneticilere sorulduğunda, oran farklılaşıyor. Üst düzey kadın yöneticilerin yüzde 56’sı, bu alanda kadın olmanın zor olmadığını düşünüyor, bununla birlikte erkek yöneticilerin düşüncelerinin daha çok ciddiye alındığını belirtiyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal