Defne Sabunu Neye İyi Gelir?

Defne meyvesinden elde edilen bir yağ olan defne sabunu, Türkiye’de özellikle Akdeniz illerinde bolca kullanılmaktadır. Defne sabunun cilt üzerindeki etkilerini sizin için bir araya getirdik. İşte tüm detaylar...

31.01.2022-10:31 - (Son Güncelleme: 31.01.2022-10:31)

Defne meyvesinden elde edilen bir yağ olan defne sabunu, Türkiye’de özellikle Akdeniz illerinde bolca kullanılmaktadır. Defne sabunun cilt üzerindeki etkilerini sizin için bir araya getirdik.

Defne sabunun mucizevi faydaları;

Cildi yatıştırıcı bir özelliği bulunan defne sabunu, egzama için birebirdir. Egzamalı bölgeyi defne sabunu ile temizler ve masaj yaparsanız, bölgedeki kaşıntı ve kızarıklık etkisini azaltmaya başlar.

Defne sabunu ayak mantarını ile savaşmaktadır. Ayaklarda oluşan mantarı kısa sürede ortadan kaldırmaktadır. Mantarın bulunduğu bölgeyi her gece defne sabunu ile yıkamanız ve ayaklarınız çorapsız şekilde uyumanız önerilmektedir. Defne sabunu kullandıktan sonra ayaklarınızın kuru ve hava alıyor olması gerekmektedir.

BAKTERİ VE VİRÜSLERE KARŞI DİRENÇ GÖSTERİYOR!

Defne sabunu bakteri ve virüse karşı oldukça direnç göstermektedir. Cilt hücrelerinin korunmasına yardımcı olan defne sabunu, enfeksiyon durumunda düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. 

Defne sabunu sivilceleri kurutmasının yanı sıra sivilceleri önlemede de yardımcıdır. Antibakteriyel özelliği bulunan olan defne sabunu, sivilcenin oluşmasına engel olur.


Düzenli kullanıldığında kuru cilt problemini de önlemektedir. Cildin kurumasından dolayı meydana gelen döküntü ve soyulmaları engeller. Her duş sırasında defne sabunu kullanırsanız; cildin nem dengesini sağlarsınız.

Cilt hücrelerini yenileyici bir özelliği bulunan defne sabunu cildin yenilenmesine destek sağlar. Cildinizdeki yara, çatlak, iltihap, su toplaması ve morarma gibi durumlarda defne sabununu düzenli kullanıp bu sorunları iyileştirebilirsiniz.

Saç bakımı için defne sabunu kullanılır mı?

Saçlar için de olumlu etkileri bulunan defne sabunu hem saç köklerini hem de tellerini canlandırmaktadır. Aynı zamanda saç derisinde oluşan yanma, kaşıntı ve sivilceleri bu sabun ile önleyebilirsiniz. Defne sabunu, saç derisinin ihtiyacı olan mineralleri de sağlayarak saçların hızlı uzamasını sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal