Danimarka'da Telef Edilen 17 Milyon Vizon Şimdi de Mezardan Çıkarılıp Yakılacak

Danimarka'da geçen ay hayvanlarda koronavirüs salgının mutasyona uğradığının tespit edilmesinden sonra 17 milyon vizon telef edilmişti. Parlamentoda verilen yeni karara göre, telef olan dört milyon vizon etraftaki suları kirletme tehlikesi sebebiyle toprak altında çıkarılarak yakılacak.

21.12.2020-18:03 - (Son Güncelleme: 21.12.2020-18:02)

Danimarka hükumeti, hayvanlarda kovid-19'un mutasyona uğramış bir çeşidinin tespit edilmesinin akabinde vizonların telef edilmesine karar almıştı. Sonrasında devlet, vizonların telef edilmesine sebep olarak, geliştirilmekte olan kovid-19 aşılarının, mutasyon geçiren virüse karşı tesirli olamayabileceğini belirtti.

Sonrasında Danimarka Tarım Bakanı Mogens Jensen, devletin gereken mevzuatı yapmadan çiftliklerdeki vizonlarının telef kararını alması suçunu üstüne alıp görevim istifa etmişti. Ülkede "vizon krizi" hala sürüyor. Devlet görevlileri, çevre kirliliğinin önüne geçmek için gelecek sene katledilen vizonların toprağın altından çıkarılarak yakılacağını bildirdi.

Parisien'de yer alan habere göre, geçen aylarda kovid-19'un bir mutasyonunu yaydıkları öne sürülerek telef edilen vizonların toprak altından çıkarılması kararını verirken 4 milyon vizonun toprağın altından geri çıkarılarak yakılacağı ifade edildi.

Danimarka Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Parlamento'daki oylama akabinde çoğunluk kararı ile, bulaşıcı hastalık tehlikeleri tamamıyla ortadan kalktığında, 4 milyon vizon ölüsünün altı ay içerisinde toprak altından çıkarılacağını ve akabinde normal atık olarak yakılacağını belirtildi.

Geçen ay Holstebro ile Karup etrafındaki askeri yerlere kazılan toplu mezarlara gömülen vizonların yer altındaki su tabakaları ile göller için oldukça tehlike barındırdığına dikakt çekilirken bu yılın Mayıs ayına dek topraktan çıkarma işleminin yapılacağı ifade edildi. Bakanlık, "Bu, vizonun daha önce hiç kullanılmamış bir çözüm olan tehlikeli biyolojik atık muamelesi görmesini engelliyor" ifadelerini kullandı. Kasım'da ülkenin batısında yer alan Holstebro ile Karup etrafındaki askeri topraklarda aceleyle 2 toplu mezar yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal