Danimarka'da Koronavirüs Bulaşan Kediler İtlaf Edildi

Danimarka'da koronavirüs tespit edilen kedilerin de itlaf edildiği bildirildi. Danimarka'da koronavirüs salgınının yayılmasının önüne geçmek için itlaf edilen vizonların, defnedildikleri toplu mezarlardan yüzeye doğru yükselmesi ülke halkını endişelendirmişti.

29.11.2020-16:02 - (Son Güncelleme: 29.11.2020-16:00) Danimarka'da Koronavirüs Bulaşan Kediler İtlaf Edildi

Dagbladet Holstebro-Struer gazetesinde yer alan habere göre, Devlet Serum Enstitüsü (SSI), geçen günlerde itlafı yapılan vizonların yer aldığı yedi vizon çiftliğindeki 33 kediye koronavirüs testi yaptı. 2 çiftlikte yer alan kedilerin on ikisinde koronavirüs tespit edildi ve bir takım kediler itlaf edildi.

Kedi hakları derneği Kattens Vaern Direktörü Lone Nielsen, kedilere itlaf yapılmasında Enstitüye destek olduklarını onayladı. Nielsen, kaç kedinin itlaf edildiği hususunda bilgi aktarmadı.

BAŞBAKAN GÖZYAŞLARINA ENGEL OLAMADI

Kürkleri için büyütülen milyonlarca vizonun itlaf edildiği Danimarka'da Başbakan Mette Frederiksen olanlardan dolayı özür diledi. Frederiksen, açıklaması esnasında gözyaşlarına engel olamadı.

Danimarka devleti, vizon çiftliklerinde yeni bir kovid-19 mutasyonu belirlenmesinin ardından, potansiyel aşıların etkinliğini tehlikeye sokabileceği kaygısıyla 15 milyon hayvanın itlaf edilmesine karar almıştı. Danimarka devleti, ülkede yaşayan bütün vizonları öldürme hükmünün yasal bir temeli olmadığını belirtti ve bunun için halktan özür diledi. Danimarka'da hemen hemen altı bin kişinin çalıştığı bin 139 vizon çiftliği var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal