Danimarka'da Cami Düşmanlığı Devam Ediyor!

Danimarka parlamentosu, ülkede çalışma yapan sivil toplum kuruluşları (STK) ve inanç topluluklarının yurt dışından gelen yardım ile bağışlarını kısıtlamak için kanun çıkarttı.

11.03.2021-08:46 - (Son Güncelleme: 11.03.2021-08:46) Danimarka'da Cami Düşmanlığı Devam Ediyor!

Danimarka parlamentosunda geçen gün oylanarak onaylanan kanuna göre, Göç Bakanlığı, Danimarka demokratik değerlerine zarar verdiği belirtilen yurt dışındaki tüzel kişi, gerçek kişi, kuruluş ile devlet kurumlarını "yasak listesine" ekleyecek.

Göç Bakanlığının yasak listesinde olanlar, ülkede bulunan herhangi bir STK veya inanç grubuna, bir seferde veya bir sene içerisinde en çok 10 bin kron (12 bin 198 TL) bağış yapabilecek. STK ve camilerin de içinde yer aldığı inanç grupları, listede yer alanlardan Bakanlığın seçtiği meblağdan daha fazla bağış veya destek alması durumunda parayı geri ödeyecek.

Göç Bakanı Mattias Tesfaye, kanunu tasarısının onaylanmasının akabinde Bakanlığın internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bugün yurt dışında Müslüman vatandaşlarımızı Danimarka aleyhine çevirmeye çalışan ve böylece toplumumuzu bölmeye çalışan aşırı güçler var. Son yıllarda medyada sıkça, Danimarka'daki camilerin başta Orta Doğu olmak üzere yurt dışından milyonlara ulaşan miktarda destek aldığı haberleri yer aldı. Hükümetimiz buna engel olacak."

Liberal Parti (Venstre), Sosyal Demokrat Parti, Sosyalist Halk Partisi ile Muhafazakar Partinin yanında aşırı sağcı partiler Danimarka Halk Partisi ve Yeni Sağ, yasa kanun tasarının kabul edilmesi için oy verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal