Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Aşı Açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüs salgınına karşı yapılan aşılama tesirinin 3-4 ayın akabinde görüleceğini ve gelecek sürecin oldukça iyi olacağını dile getirdi.

11.03.2021-08:34 - (Son Güncelleme: 11.03.2021-08:34) Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Aşı Açıklaması

Almanya Başbakanı Merkel, yardım kurumlarının personelleri ile çevrim içi yaptığı müzakerede, pandemideki durumun yaz mevsimine kadar zor geçeceğini belirtti.

''3-4 AY ZOR GEÇECEK''

Tünelin bitiminde ışığın görüldüğünü belirten Angela Merkel, "Zor geçecek 3-4 ay var. Ondan sonra aşılamanın etkilerini gerçekten göreceğiz. Ardından çok daha iyi olacak" diye konuştu.

Almanya Başbakanı, pandemi ile mücadelede bir belirsizlik durumu olduğunun altını çizerek, "Şimdi köprüleri inşa etmeye çalışıyoruz ancak onları tam olarak nereye inşa edeceğimizi de bilmiyoruz. Yani kıyıyı biz de göremiyoruz" dedi.

Angela Merkel, pandeminin sonunu bilmemenin siyasetçilerin karar vermesini güç bir durum haline getirdiğine vurgu yaparak, birkaç sene önce yaşanan mali buhranda zor halde olan bankalara para verildiğini ve krize yol açan durumun ortadan kaldırıldığını fakat pandemide pek çok şeyin belli olmadığını söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, salgının mutasyona uğrayan çeşitlerine karşı uyararak insanları dikkatli ve sabırlı olmaya davet etti.

NİSAN AYINDA MUAYENEHANELERDE AŞI BAŞLAYACAK

Bu esnada, Almanya'da aşı kampanyasına hız kazandırılması için aşıların aşı merkezlerinin yanında nisan ayı itibariyle muayenehanelerde de yapılması hedefleniyor.

Almanya Sağlık Bakanlığı ve eyaletlerin sağlık bakanlarının muayenehanelerde aşılama çalışmalarının başlaması için öneri sunacağı ve Başbakan Angela Merkel'in eyalet başbakanlarıyla yakın bir zamanda yapacağı toplantıda bu doğrultuda karar verileceği ifade edildi.

Sağlık bakanlarının 4. ayın başında muayenehanelerde aşılama çalışmalarının başlamasını hedeflediği belirtildi.

Aynı zamanda aşı yönetmeliğinde, AstraZeneca aşısının 65 yaş üzeri kişilere uygulanması doğrultusunda değişiklik yapılacağı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal