Dalaman’dan Manchester’a giden uçakta bomba paniği: Savaş uçakları eşliğinde iniş yaptı

Muğla Dalaman'dan İngiltere'nin Manchester kentine giden bir yolcu uçağında bomba ihbarı yapılması nedeniyle aksiyon dolu anlar yaşandı. İngiliz savaş uçakları eşliğinde Londra’nın Stansted Havalimanı’na indirilen uçakta bomba araması yapıldığı kaydedildi. Detaylar haberimizde...

13.10.2022-09:12 - (Son Güncelleme: 13.10.2022-17:09) Dalaman’dan Manchester’a giden uçakta bomba paniği: Savaş uçakları eşliğinde iniş yaptı

Muğla’nın Dalaman ilçesinden İngiltere’nin Manchester şehrine doğru hareket eden Jet2 adlı hava yolu firmasının Airbus A-321 tipi yolcu uçağında bomba paniği yaşandı. İhbar üzerine kalkan savaş uçakları, yolcu uçağını Londra’nın Stansted Havalimanı’na indirirken, uçakta bomba araması yapıldığı kaydedildi.

Savaş uçakları eşliğinde iniş yaptı

Jet2 firmasının sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, olayın doğru olduğu ve Dalaman'dan Manchester'a giden LS922 sefer sayılı uçağın, Birleşik Krallık Hava Trafik Kontrolü yönetiminde, Londra'daki Stansted Havalimanı'na yönlendirildiği belirtildi. 

Dalaman Manchester uçak

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, bomba ihbarı nedeniyle Stansted Havalimanı'na yönlendirilen yolcu uçağına, 2 İngiliz Typhoon savaş uçağı eşlik etti.

Güvenli bir şekilde inişi gerçekleşti

Stansted Havalimanı'ndan bir sözcü de olaya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "Dalaman'dan Manchester'a giden bir Jet 2 uçağı bu akşam Stansted Havalimanı'na yönlendirildi. Uçak güvenli bir şekilde indi ve ana yolcu terminalinden uzak bir yere park etti. Pist kısa bir süreliğine kapatıldı ama şimdi yeniden açıldı."

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal