Dağlık Karabağ’da ateş sesleri: Azerbaycan Ermenistan hattı yeniden ısındı! Bayraktar TB2 yine 12’den vurdu

Dün akşam saatlerinde Azerbaycan sınırından içeri sızmaya çalışan Ermenistan askerleri, Türk yapımı Bayraktar TB2 tarafından başarıyla vuruldu. Hem Azerbaycan hem de Ermenistan, yaşanan olaylar sonucunda kayıp verdiklerini açıkladı. Detaylar haberimizde...

13.09.2022-09:29 - (Son Güncelleme: 13.09.2022-14:13)

Türkiye’nin yerli araçlarından Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçları (SİHA), Dağlık Karabağ’da yaşanan yeni olayın başrolündeydi. Dağlık Karabağ Savaşı’nı sadece 44 günde kazanan Azerbaycan, savaşta yenilgi yaşayan Ermenistan ile bir kez daha karşı karşıya geldi. Ateşkes anlaşmasıyla ortaya çıkan sınır hattında sık sık Azerbaycan tarafına sızmaya çalışan Ermenistan askerleri ve milisler, bu kez birçok cephede saldırıya girişti. Dün akşam saatlerinde Azerbaycan sınırından içeri sızmaya çalışan Ermenistan askerleri, Türk yapımı Bayraktar TB2 tarafından başarıyla vuruldu. Hem Azerbaycan hem de Ermenistan, yaşanan olaylar sonucunda kayıp verdiklerini açıkladı.

Dağlık Karabağ’da ateş sesleri

12 Eylül 2022 Pazartesi akşam saatlerinde Dağlık Karabağ sınırının birçok bölgesinde silah ve patlama sesleri işitildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ermeni birliklerin akşam karanlığında Daşkesen, Kelbecer ve Laçin bölgesinde büyük çaplı sabotajlar gerçekleştirdiğini bildirdi.

Ermenistan güçleri, Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki bölgeleri ve tedarik yollarına mayın döşemek isterken suç üstü yakalandı. Sabotajcılar dağlık alanı ve vadileri kullanıyordu. Sınır hattındaki Başarkeçer, İstisu, Karakilise ve Gorus tarafındaki Ermenistan birlikleri de Azerbaycan mevzilerine doğrudan ateş açtı. Bakü'den gelen resmi açıklamaya göre, saldırılarda bazı Azerbaycan askerleri hayatını kaybetti, askeri altyapıda da hasar oluştu.

Azerbaycan "Bir muharebe gerçekleşti" derken, askeri birlikler anında misillemede bulundu ve Ermenistan güçleri püskürtüldü. Azerbaycan'ı 'yoğun ateş açmakla' suçlayan Erivan yönetimi, sınır hattındaki çatışmada kayıplarının olduğunu doğruladı.

Ermenistan, Azerbaycan ordusunun Goris, Sotk ve Jermuk yönünde saldırı düzenlediğini iddia ediyor. Bakü ise, Ermenistan topraklarına saldırı düzenlediğine dair iddiaları 'saçmalık' olarak nitelendirdi.

Azerbaycan Ermenistan

Paşinyan Putin ile görüştü

Dağlık Karabağ’da sıcak temas olduğunu doğrulayan Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan, Rus lider Vladimir Putin'e telefon açıp çatışmayı haber verdi.

Bakü, Ermenistan birlikleri ve milislerinin son haftalarda Laçın, Kelbecer, Daşkesen ve Gadabey gibi bölgelerdeki sınır hattında sistematik bir şekilde ateş açtığını belirtiyor. Azerbaycan ordusu, söz konusu bölgelere yığılan taarruz silahları, ağır toplar ve askerleri drone kullanarak gözlemledi.

Savaştan bu yana sınır hattında yer yer silah sesleri duyulsa da birkaç kez büyük çatışma gerçekleşti. Ancak 2022 yazına gelinmesiyle ateşkes ihlâlleri ve çatışmalar yeniden alevlendi, Ermeni milisler kısmi seferberlik ilan etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal