Cüneyt Arkın'ın eşi Betül Cüreklibatır kimdir, ne zaman evlendiler, kaç yıl evli kaldılar?

Cüneyt Arkın’ın bugün hayatını kaybetmesi sonrası eşi Betül Cüreklibatır’ın hayatı ve Arkın ile evlilikleri merak konusu oldu. Peki Cüneyt Arkın'ın eşi Betül Cüreklibatır kimdir, ne zaman evlendiler, kaç yıl evli kaldılar? Tüm merak edilenler haberimizde...

28.06.2022-10:09 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-10:09) Cüneyt Arkın'ın eşi Betül Cüreklibatır kimdir, ne zaman evlendiler, kaç yıl evli kaldılar?

Türk sinema sanatçısı Cüneyt Arkın, bugün sabah saatlerinde rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 85 yaşında hayata gözlerini yuman Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Cüreklibatır’ın hayatı, eşinin vefatı sonrası araştırma konusu oldu. Peki Cüneyt Arkın'ın eşi Betül Cüreklibatır kimdir, ne zaman evlendiler, kaç yıl evli kaldılar?

Cüneyt Arkın'ın eşi Betül Cüreklibatır kimdir, ne zaman evlendiler, kaç yıl evli kaldılar?

Betül Cüreklibatır, 1 Ocak 1947 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. 1969 senesinde Cüneyt Arkın ile evlenen Betül Cüreklibatır, Arkın’ın ikinci eşidir.

Fransız Kız Lisesi’nden mezun olan Betül Cüreklibatır, üniversite eğitimi sonrasında Air France sınavını kazanarak hostes mesleğine başlamıştır.

Betül Cüreklibatır ile Cüneyt Arkın’ın Kaan ve Murat adında iki oğlu vardır. Betül Cüreklibatır, Önce Hayaller Ölür ile Vatandaş Rıza ve Şişeler Sinema filmlerinde rol almıştı.

Cüneyt Arkın'ın eşi

Cüneyt Arkın kimdir?

Asıl adı Fahrettin Cüreklibatır olan Cüneyt Arkın, 1937 yılında Eskişehir’de dünyaya geldi. Oyunculuk hayatına yönetmen Halif Refiğ ile tanışması sayesinde başlayan Cüneyt Arkın, Halit Refiğ’in yönettiği jet savaş pilotları belgeselinde askerliği gerekçesiyle rol alamadı.

Askerliğini bitirdikten sonra Gurbet Kuşları filmiyle oyunculuk kariyerinin asıl başlangıcını yapan Cüneyt Arkın 1969 ve 1976’da Antalya Film Şenliği’nde En İyi Erkek Oyuncu, 1972 yılında En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Adana Altın Koza Film Şenliği’nde ödülllerinin sahibi oldu.

300’den fazla filmde yer alan Cüneyt Arkınü 1999 senesinde 36. Antalya Film Şenliği’nde Yaşam Boyu Onur Ödülü aldı.

Türk sinema sanatçısı Cüneyt Arkın, bugün sabah saatlerinde rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede 85 yaşında hayatını kaybetti. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal