01.05.2022-08:58 (Son Güncelleme:05.07.2023-17:56)


1

Kimdir?

Kimdir?

Cüneyt Arkın, gerçek adıyla Fahrettin Cüreklibatır, 8 Eylül 1937 tarihinde Karaçay, Odunpazarı, Eskişehir'de dünyaya geldi. 83 yaşındaki usta oyuncuya sinemada canlandırdığı "Malkoçoğlu" karakteri lakap olarak uygun görülmüştür. Cüneyt Arkın'ın babası Kurtuluş Savaşı'na katılmış Hacı Yakup Cüreklibatur'dur. Lise eğitimini Eskişehir Atatürk Lisesi'nde tamamladı, 1961 senesinde İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu. Cüneyt Arkın ilk evliliğini 1964 senesinde kendisi gibi doktor olan Güler Mocan ile yaptı. 1966 senesinde kızları Filiz dünyaya geldi. 1968 yılında boşandıktan bir yıl sonra Betül (Işıl) Cüreklibatur ile evlenen Cüneyt Arkın'ın, bu evlilikten de Kaan ve Murat adlarında iki çocuğu bulunur. Kızı bir şirkette genel müdürlük yapan Arkın'ın oğullarından Murat Arkın da dizilerde oyuncu olarak çalışmaktadır. Bir dönem alkolizm tedavisi görmüş olan Arkın, alkol, uyuşturucu ve gençliğin sorunları konulu sayısız konferans vermiş, bunlarla ilgili teşekkür beratları ve onur ödülleri de alan ünlü oyuncunun mezarı başından gelen görüntü hayrete düşürdü.



2

Usta oyuncu Cüneyt Arkın 2002 Genel Seçimlerinde Anavatan Partisi'nden Eskişehir milletvekili adayı olması için Mesut Yılmaz tarafından teklif götürüldü. Sonraki yıllarda da İşçi Partisi adına düzenlenen ve bir grup bilim adamı, aydın ve sanatçının katıldığı "İşçi Partisi Hükümeti’nde Göreve Hazırız" kampanyasına katılarak, yeniden siyaset arenasında adını geçirdi.



3

Kabrinden görüntü

Kabrinden görüntü

Sevenlerinin akınına uğrayan Cüneyt Arkın'ın kabrinden gelen görüntü herkesi şaşkına çevirdi. Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden usta oyuncunun kabri hala sevenleri tarafından ziyaret ediliyor.



4

Cüneyt Arkın'ın vasiyetine kızından itiraz

Cüneyt Arkın'ın vasiyetine kızından itiraz

Usta oyuncunun vefarından sonra ortaya çıkan gerçekler Arkın ailesini karıştırmaya devam ediyor. Cüneyt Arkın'ın kendi el yazısıyla hazırladığı vasiyetname açıklandı. Arkın, Levent'teki gayrimenkulünü eşi ve iki erkek çocuğuna bırakınca, ilk eşinden dünyaya gelen kızı Filiz Cüreklibatır vasiyete itiraz etti.



5

Son olarak usta oyuncu aniden rahatsızlanınca hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Cüneyt Arkın sevenlerini derin bir yasa boğdu. Cenazenin ardından usta oyuncunun mezarından gelen görüntü herkesi şaşkına çevirdi.



6

Ödülleri

Ödülleri

1999 - 36. Antalya Film Şenliği - Yaşam Boyu Onur Ödülü 1976 - 13. Antalya Film Şenliği - En İyi Erkek Oyuncu (Mağlup Edilemeyenler) 1972 - 4. Adana Altın Koza Film Şenliği - En iyi Erkek Oyuncu (Yaralı Kurt)



7

Cüneyt Arkın'ın iki oğlu bir de kızı vardır.



8

Kadir Kök'ün ölümüyle sarsılmıştı

Kadir Kök'ün ölümüyle sarsılmıştı

Cüneyt Arkın'ın acı günü. Usta Oyuncu Kadir kök'ün ölümü ile sarsıldı. Türk Sineması'nda yüzlerce filmde rol alan 83 yaşındaki Kadir Kök hayatını kaybetti. Oyuncunun ölüm haberini Cüneyt Arkın duyurdu. Sosyal medya hesabından Kök ile birlikte çekilen fotoğrafını paylaşan Arkın, "İçimden bir parça koptu. İyi dost, vefalı Yeşilçam emekçisi Kadir Kök'ün vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum"



9



10

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr