31.01.2022-15:03 (Son Güncelleme:31.01.2022-15:03)


1

ATV'de yayınlanan programda, yüzünün görünmesini istemeyen 18 yaşındaki kadını canlı yayında azarlayan ve ifşa eden Esra Erol tepki topladı.



2

Evinden kaçan ve kendisinden 22 yaş büyük bir adamla beraber olan kızın, söyledikleri üzerine sinirlerine hakim olamayan Esra Erol, isyan etmiş ve genç kıza, bu tepkileri kendisinden faydalanmak isteyenlere karşı göstermesini söyleyerek, bağırmıştı.



3

Esra Erol'un kendisini kaybettiği ve kıza bağırdığı görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti.



4

Yaşanan olay sonrasın da ilk tepki ünlü oyuncu Hazal Kaya’dan gelmişti. Kaya, ‘’Kameraların önünde suratına suratına bağırarak o küçücük kıza söylediklerinin, öldürülen, şiddete uğrayan kadınlara “Orada ne işi varmış?” demekten ne farkı var? Sen kimsin de yayına çıkmak istemeyen, belli ki ağır travma yaşayan bir kadın üzerinden şov yapıyorsun?" ifadesini kullandı.



5

Daha sonra RTÜK’e seslenen Hazal Kaya, "Kadınları bu ahlakçı,şov sevdalılarından kim koruyacak? Yok mu denetleyen? Aaa yokmuş…" yorumunu yaparak RTÜK’ü etiketledi. Kaya’nın bu paylaşımın ardından Esra Erol kapatılsın kampanyası başlatıldı.



6

KADIN DAYANIŞMA KOMİTELERİ TEPKİ GÖSTERDİ

KADIN DAYANIŞMA KOMİTELERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Esra Erol’un gündeme gelen videosundan sonra Kadın Dayanışma Komiteleri'nden yapılan açıklamada "18 yaşında bir genç kadına yönelik bu istismar kabul edilemez. Hayatın her alanında ayrımcılık ve şiddete maruz kalan kadınlar ayakta durmak için mücadele ederken, kadına yönelik taciz ve şiddet bu kadar vahim bir hale gelmişken, reyting uğruna bir kadının haklarının hiçe sayıldığı bu görüntüler dinci gericiliğin propaganda kanalı ATV'ye yakışırdı! Uyarıyoruz! Kadınlara saldırmaktan ve onları hedef göstermekten vazgeçin! Reyting uğruna istismara uğrayan kadınların haklarını hiçe saymaktan, aşağılayıcı sözlerinizle gururlarıyla oynamaktan vazgeçin!" denildi.



7

Kınıyorum

 Kınıyorum

Doğa Rutkay yaptığı paylaşımda "Bu nasıl bir yayın? Biz kızlarımızı kadınlarımızı korumaya, bunca insan birlikte mücadele ederken, kampanyalar, imzalar atılırken! Kadın kadına kardeş olup sahip çıkmaya çalışırken bu olacak iş midir? Kınıyorum!" dedi.



8

Ece Dizdar'da Esra Erol'a tepki göstererek, bunları ekranda görmekistemiyorum şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr