Cumhuriyet'ten kocaman bir yalan! Bakan Karaismailoğlu cevap verdi: 'Bizde icraatlar, Onlarda yalanlar bitmiyor

Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara-Niğde Otoyolu için '2.4 milyar Avro garanti ödendi' şeklindeki iddiası bizzat Bakan Karaismailoğlu tarafından yalanlandı: 24,6 milyon avro garanti ödendi.

26.03.2022-10:03 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-10:10) Cumhuriyet'ten kocaman bir yalan! Bakan Karaismailoğlu cevap verdi: 'Bizde icraatlar, Onlarda yalanlar bitmiyor

Cumhuriyet Gazetesi Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapılan Ankara-Niğde Otoyolu ile ilgili yapmış olduğu haberinde, 2020 yılı için ödenen garanti miktarına ilişkin uçuk bir sayı açıklandı. Resim olarak ise otoyolun daha açılmadan önceki fotoğrafını kullanması dikkat çekti.

'Ankara-Niğde Otoyolu için 2020’de 2.4 milyar Avro garanti ödendi.' açıklamasında bulunduğu gelişmede Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu sosyal medyadan cevapta bulundu.


'Bizde icraatlar, onlarda yalanlar bitmiyor'

Karaismailoğlu paylaşımda 'Bizde icraatlar, Onlarda yalanlar BİTMİYOR!' notuyla gerçek rakamın 24,6 milyon avro olduğu bilgisini paylaştı.

'Kitleleri etkilemek istiyorsan ortaya büyük yalan atın'

Gerçek ödenen tutar ile Cumhuriyet Gazetesinin paylaşmış olduğu rakam arasındaki dağlar kadar olan fark Hitler'in Propaganda Bakanı Joseph Goebbels, 'Kitleleri etkilemek istiyorsanız ortaya bir yalan atın. Ama kocaman bir yalan olsun. İkinci kriter çok basit bir yalan olsun. Sonrasında da bu basit ve çok büyük yalanı sürekli tekrar edin. Ve ardından o kitlelerin o yalanı gerçekmiş gibi nasıl kucakladığını otur seyret.' sözlerini anımsattı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal