Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Bugün Toplanıyor: Kritik 3 Konu Masada!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde toplanacak olan Kabine'nin gündeminde 3 kritik konu var.

08.12.2021-09:52 - (Son Güncelleme: 20.12.2021-15:00) Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Bugün Toplanıyor: Kritik 3 Konu Masada!

Kabine bugün, yılın son toplantısını gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı kabinesinin gündeminde 3 önemli konu var. Emeklilerin merakla beklediği emekli maaşı zammı bugün gerçekleşek Kabine toplantısının ne önemli konusu. Cumhurbaşkanlığı kabinesi Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bugün toplanırken kritik toplantıda son dönemde döviz kurlarındaki oynaklık ve ekonomiye yansımaları da değerlendirilecek. Ayrıca Merkez Bankası'nın dolar fiyatlarına müdahaleleri ve sonuçları masaya yatırılacak. Dolar, Euro ve altın fiyatlarını fırsat bilenler ve stokçular da kabine toplantısında görüşülecek. Beklenen Kabine toplantısı bugün gerçekleşiyor. Asgari ücrete yapılan tarihi zam ve kurdaki dalgalanma sonrası Merkez Bankası müdahalelerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün ağırlıklı olarak ekonomi gündemiyle toplanacak. Toplantıda, son dönemde döviz kurlarında yaşanan artışlar ve ekonomiye yansımalarının değerlendirilmesi bekleniyor. Merkez bankasının aralık ayında dövize uyguladığı 5 müdahale ve sonuçları değerlendirilecek. Kur dalgalanmalarını bahane ederek aşırı fiyat artışına giden fırsatçılar ve stokçularla mücadele de gündemde yer alacak.

YILIN SON KABİNE TOPLANTISI

Bugün gerçekleşecek olan Kabine toplantısında kritik konular masada olacak. Yılın son Kabine toplantısında memur ve emekli maaşlarına yapılacak yıllık ek zamlar masada olacak. Toplantıda zam oranının belirleneceği aktarıldı.

OMİCRON VARYANTI VE KORONAVİRÜS AŞILAMALARI

Birçok konunun ele alınacağı yılın son Kabine toplantısı'nda Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bakanlardan sunum alacağı Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında salgın konusunda yaşanan son gelişmeler de değerlendirilecek. Türkiye'de de rastlanan ve hızlı bulaşıcı özelliği saptanan Omicron varyantına ilişkin ek önlemlerin de toplantıda görüşülmesi bekleniyor.

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE

Kabine toplantısında görüşülecek bir diğer konu ise terör. Terörle mücadelenin kapsamlı olarak ele alınacağı toplantıda, güvenlik güçleri ve MİT'in gerçekleştirdiği operasyonlar ile çetin kış şartlarında terörle mücadelede izlenecek yöntemler görüşülecek, gelen istihbarat raporları masaya yatırılacak.

AFRİKA ZİYARETİ

Türkiye'nin yakınlaşan Afrika ilişkileri de yılın son Kabine toplantısında masada olacak. İç ve dış gelişmeler ile bölgesel konuların değerlendirileceği toplantıda ayrıca Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul'da gerçekleşen Türkiye-Afrika zirvesinin sonuçlarını kabine üyeleriyle paylaşacağı ifade ediliyor.

KABİNE TOPLANTISI KARARLARI İÇİN GÖZLER ERDOĞAN'DA

Kabine toplantısı sonra erdikten sonra Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Millete Sesleniş" konuşması yapması ve kabine kararlarını açıklaması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal