Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Türkiye - Singapur İlişkileri Artarak Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın Singapurlu Kıdemli Bakanı Shanmugaratnam'ı kabulünde, iki ülkenin son dönemde siyasi ve ekonomik alandaki ilişkilerinin genişleyerek devam ettiği bildirildi

18.07.2019-11:42 - (Son Güncelleme: 18.07.2019-11:37) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Türkiye - Singapur İlişkileri Artarak Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Singapur Kıdemli Bakanı ve Sosyal Politikalar Koordinasyon Bakanı Tharman Shanmugaratnam'ı kabul etti.

Çankaya Köşkü'ndeki Osmanlı Salonu'nda düzenlenen kabul 1 saat sürdü.

Kabulde, iki ülkenin diplomatik ilişkilerde 50. seneyi geride bırakmasının memnuniyet verici olduğu belirtildi.

"SİNGAPUR İLE İLİŞKİLERİMİZ GİDEREK ARTIYOR"  

Singapur'un bölgesinde önemli bir aktör ve Türkiye için de güvenilir bir stratejik ortak olduğu ifadee dilen kabulde, iki ülkenin son dönemde siyasi ve ekonomik alandaki ilişkilerinin genişleyerek devam ettiği söylendi.

İki ülkenin 2005 seneinde 200 milyon dolar olan ticaret hacminin 2017 senesinde 1 milyar dolara ulaştığı belirtilen kabulde, imzalanan serbest ticaret anlaşması ile mal ve hizmet ticaretinin yanı sıra mevcut yatırımlarda artış beklendiği ifade edildi.

Söz konusu kabulde, Güneydoğu Asya'nın ticaret merkezi olması sebebiyle Türkiye'nin bölge ülkeleriyle ilişkilerinde Singapur'un katkısının yüksek olmasının önemi üzerinde duruldu.

Diğer yandan kabulde, FETÖ ile mücadele noktasında devam eden olumlu iş birliğinin süreceğii kaydedildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal