Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Akdeniz’de rotasını şaşıran cevabını alır!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne sert çıktı. İşte o açıklamalar…

16.10.2021-18:05 - (Son Güncelleme: 16.10.2021-18:11) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Akdeniz’de rotasını şaşıran cevabını alır!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne sert uyarılarda bulundu. Oktay, flaş açıklamalarda bulunarak ‘Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Malta bayraklı ve İtalyan sahipli bir gemiyi kullanarak kıta sahanlığımıza araştırma gemisi göndermeye çabalıyor. Bir kez daha altını çizerek vurguluyorum; Akdeniz'de rotasını şaşıran cevabını alır’ şeklinde konuştu. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara'nın Altındağ ilçesinde belediye tarafından 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda 498 şehidin hatırasını yaşatmak için yaptırılan KKTC Parkı ve Hatıra Ormanı'nın açılışını yaptı. Oktay, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehadet mertebesine ulaşan 498 kahramanın aziz hatıralarını Ankara’da yaşatacak alanın hayırlı olmasını diledi. Oktay, Türkiye ve KKTC’nin, köklerinin tarihe uzanan kardeşlik bağlarıyla birbirine sarılmış, gönül birlikteliği yapmış iki devlet olduğuna dikkat çekti.

'BİRİLERİ ISRARLA TEKRAR GETİRMEYE ÇALIŞIYOR'

1974 Barış Harekatı’nda Mehmetçik ve Mücahitlerin omuz omuza istiklal mücadelesi verdiğini kaydeden Oktay, "Kıbrıs Barış Harekatı, Kıbrıs Türkü’nü hedef alan baskı, terör ve insanlık dışı sindirme çabalarına son vermiştir. Ama birileri ısrarla onu tekrar getirmeye çalışıyor. Buna ne KKTC ne Türkiye Cumhuriyeti, milletiyle devletiyle müsaade etmeyecektir. Harekat hafızalarda silinmeyen izler bırakmış, Mehmetçiğimizin kahramanlık destanlarına bir yenisini daha eklemiştir. Kıbrıs Türk halkını zulümden kurtararak özgürlük ve refaha kavuşması için verilen mücadelede şehit verdiğimiz 498 kahramanımız için bu hatıra ormanında 498 fidan büyüyecek' ifadelerini kullandı.

'KALICI ÇÖZÜM, GERÇEKÇİ BİR YAKLAŞIMLA MÜMKÜN'

Diğer yandan Oktay, verilen desteklerden bahsederek 'Kıbrıs Türk halkı, gerçekleşen tüm zorluklara rağmen toplumsal varlığını en güçlü şekilde korumanın dışında, kendi devletini kurmuş ve sahip çıkmıştır, sahip çıkmaya da devam etmektedir. Tarih bize Rum tarafının derdinin bir ortaklık devleti kurmak olmadığını açık şekilde göstermektedir ve tarih, yine tarih görmeyi bilenler için iyi bir uyarıcıdır. Adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm, ancak Ada’nın gerçeklerini esas alan bir yaklaşımla mümkündür. Bu anlayışla, Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar tarafından Cenevre’de sunulan öneriye tam destek veriyor, uluslararası toplumu bu gerçekçi öneriyi ön yargısız bir şekilde değerlendirmeye davet ediyoruz. Uluslararası toplumun vicdanında ön yargıların hakikatlerin önüne geçmesi kabul edilemez" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal