Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resti Miçotakis'e geri adım attırdı!

ABD Kongresi'nde Türkiye'ye F-16 satışına engel olmak için lobi yürüten ve Ege'deki adaları silahlandırarak Ankara ile Atina arasında yaşanan gerilimi tırmandıran Miçotakis'ten geri adım. İşte haberin detayları...

15.06.2022-17:13 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-17:13)

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan devlet televizyonu ERT'ye vermiş olduğu röportajda, Türkiye ile arasındaki ilişkiler ve diğer dış politika konularına yönelik değerlendirmelerde bulundu. 


''Gerginliği bir kenara bırakıp, iki ülke arasındaki pozitif gündeme odaklanalım'' 

Başbakanlığı süresi boyunca Türk-Yunan ilişkilerinde birçok dalgalanmaya şahit olduğunu dile getiren Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile mart ayında İstanbul'da yapmış olduğu görüşmeye yönelik, "Erdoğan ile görüşmem gerçekten iyi bir havada geçti. Ben de anlaştığımız gibi, gerginliği bir kenara bırakıp, iki ülke arasındaki pozitif gündeme odaklanabileceğimizi bekliyordum" diye söyledi. 


''Buluşmalıyız ve konuşmalıyız'' 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ve Türk halkı ile kalıcı, iyi ve dostane komşuluk ilişkileri kurmayı dört gözle beklediğini bildirerek "Türkiye ve Türkiye halkı ile bir sorunumuz olamaz" diye söyledi. Türkiye ile Yunanistan arasında sahada değil, söylemde büyük bir gerginlik olduğuna işaret eden Miçotakis, Yunan halkının ulusal meselelere ilişkin zor zamanlarda kenetlenmiş olacağını savundu. Miçotakis, Recep Tayyip Erdoğan ile tekrar görüşme ihtimaline yönelik "Tabiatıyla bir ara buluşacağız. Buluşmalı ve konuşmalıyız" şeklinde aktardı. 

''Ukrayna’ya silah göndermek savunma gücünü olumsuz yönde etkilemez'' 

Rusya-Ukrayna Savaşı hakkında da konuşan Miçotakis, "Yaşadığımız zamanın gereği, başka dönemlerin imparatorluk fantezilerinin konu edildiği yayılmacı bir revizyonizm karşısında nasıl cevap vereceğimizdir" diye söyledi. Miçotakis, Ukrayna'ya silah göndermenin Yunanistan'ın savunma gücünü olumsuz yönde etkilemeyeceğini belirtti.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal