Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zamlı yaş çay alım fiyatını duyurdu!

Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Açılışta önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada ekonomik alanda yapılan çalışmalara da değindi. Bu bağlamda, yaş çay alım fiyatı açıklandı.

14.05.2022-16:42 - (Son Güncelleme: 14.05.2022-17:45) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zamlı yaş çay alım fiyatını duyurdu!

Rize-Artvin Havalimanı, Türkiye'nin deniz üzerine dolgu şeklinde yapılan 2'nci, dünyanın ise 5'inci havaalanı olma özelliğine sahip. Açılışta konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaş çay alım fiyatını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zamlı yaş çay alım fiyatını duyurdu!

Rize-Artvin Havaalanının açılış töreninde açıklamalarda bulunan Erdoğan, ''Bu eser hava yolu ulaşımında alınan mesafenin sembolüdür'' dedi. 2022 yılı yaş çay alım fiyatını da açıklayan Cumhurbaşkanı, taban fiyatın yüzde 73'ün üzerinde artışla 6 lira 70 kuruşa çıkarıldığını söyledi. Erdoğan, ''Kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatını yüzde 130'un üzerinde artışla 30 kuruşa çıkarıyoruz. Üreticilerimiz çaylarını kilogramı 7 liradan fabrikaya verebilecek'' ifadelerini kullandı.

2022 yaş çay alım fiyatını açıkladı

Erdoğan yaş çay alımında kilogram başına 13 kuruş olan desteğin 30 kuruşa çıkarıldığını belirterek, “Üretim ve istihdam tarafında işler istediğimiz gibi gidiyor. Hayat pahalılığı ile mücadeleyi enflasyonu dizginleyerek sürdürüyoruz. Bugün buradan 2022 yılı yaş çay alım fiyatlarının müjdesini de paylaşmak istiyorum. Yaş çay alım fiyatı kilogramda 3.87 liraydı, bu yıl yaş çay alımlarında taban fiyatı yüzde 73 artışla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan desteklemeyi de yüzde 130 artışla 30 kuruşa çıkartıyoruz.” dedi.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal