Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Rize-Artvin Havalimanı açılışında kalabalığı coşturdu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başkan Erdoğan'ın daveti üzerine Rize-Artvin Havalimanı açılışına katıldı. Öyle bir konuşma yaptı ki kalabalık coştu. İşte haberin detayları...

14.05.2022-16:01 - (Son Güncelleme: 14.05.2022-17:25)

İlham Aliyev, katıldığı törende yapmış olduğu konuşmada, Rize'nin doğal güzelliğine özellikle dikkat çekti.

''Rize adeta cennete benziyor'' 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ''İlk defa Rize'deyim. Bu diyar hakkında çok işittim, çok duydum. Uçakla gelirken, pencereden bu güzel manzarayı seyrederken, aziz kardeşime (Erdoğan) 'Bu yer, cennete benziyor' dedim.'' şeklinde ifade etti. 

''En büyük servet bu bölgenin insanlarıdır''

Rize ve Artvin'in, Karadeniz bölgesinin doğal güzelliklerinin büyük bir servet olduğunu altını çizen Aliyev, ''Ama en büyük servet bu bölgenin insanlarıdır. Mert, vatanperver, dövüşken... Aşk olsun bu insanlara.'' diye söyledi.

İlham Aliyev, konuşmasının diğer kısmında ise şöyle söyledi:

''Ben bugün, kardeşimin öz memleketindeyim. Rize, Türk dünyasına büyük lider ve benim kardeşim Recep Tayyip Erdoğan'ı bahşetmiştir. Size minnettarım. Bütün Türk dünyası sizinle gurur duyuyor. Aziz dostlar, kardeşler, bacılar; sizi bu güzel hadise münasebetiyle, havalimanının açılışı münasebetiyle tebrik ediyorum. Yaşasın Rize, yaşasın Türkiye, yaşasın Türkiye-Azerbaycan birliği." dedi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal