Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkmenistan'da Konuştu Ticaret Hacmi Artacak!

Başkan Erdoğan Türkmenistan'da düzenlenen Ekonomik İşbirliği toplantısında ekonomi alanında önemli açıklamalarda bulundu.

27.11.2021-15:52 - (Son Güncelleme: 27.11.2021-16:59) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkmenistan'da Konuştu Ticaret Hacmi Artacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkmenistan'da düzenlenecek olan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15'inci Liderler Zirvesi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan'da yaptığı konuşmaya Türkmenistan'ın bağımsızlığını kutlayarak başladı. Başkan Erdoğan daha sonra konuşmasına şu şekilde devam etti; “Ata yurdumuz Türkmenistan'a gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle Türkmenistan'ın bağımsızlığının 30. yıldönümünü bir kez daha tebrik ediyorum. Kardeşlik ilişkilerimiz çerçevesinde Türkmenistan'ı ve başarıyla sürdürdüğü bağımsızlık statüsünü desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye Türkmenistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkedir. Türkmenistan'a kardeşler meselesine hoş geldin diyorum.”

TÜRKİYE-TÜRKMENİSTAN ARASINDAKİ TİCARET HACMİ ARTACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün imzaladığı anlaşma sonucunda Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ticaret hacminin artacağını belirterek konu hakkında şu açıklamaları yaptı; “Görüşmemizde ticaret hacmini 5 milyar hacme çıkarmakta kararlıyız.”

TÜRKMENİSTAN CUMHURBAŞKANI BAŞKAN ERDOĞAN'A DEVLET NİŞANI VERDİ

Yapılan ortak basın açıklamaları sonrasında, Türkmenistan Cumhurbaşkanı, Başkan Erdoğan'a devlet nişanı takdim etti. Başkan Erdoğan aldığı devlet nişanı sonrasında hislerini şu sözlerle dile getirdi; “Bu nişanla şahsıma gösterilen teveccüh için yürekten teşekkür ediyorum. Bu nişana layık görülmem, bu ziyareti taçlandırmıştır. Kemik kardeşliğimiz bir kez daha perçinlenmiştir.”

NELER YAŞANMIŞTI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 27 Kasım Cumartesi günü Türkmenistan'a gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkmenistan'da düzenlenecek olan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15'inci Liderler Zirvesi'ne katılmak için yola çıktı.

Başkan Erdoğan Atatürk Havalimanı'ndan TRK adlı özel uçak ile Türkmenistan'ın başkenti Aşbakat'a hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a devlet yetkililerinden,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın eşlik etti.

TÜRKİYE-TÜRKMENİSTAN İLİŞKİLERİ GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada iki ülke arasındaki ilişkilerin değerlendirileceği bilgisi verildi. Yapılan açıklamanın devamında ise şu sözlere yer verildi; "İki ülke arasındaki iş birliğinin muhtelif alanlarda daha da geliştirilmesi imkanları ele alınacak ve bölgesel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacaktır"

TÜRKMENİSTAN ZİYARETİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Yapılan açıklamada Başkan Erdoğan'ın Türkmenistan ziyaretinin sebeplerinin detaylarından bahsedilerek konu ile ilgili şu ifadelere yer verildi; "Zirve çerçevesinde, kurucu üyesi olduğumuz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın etkinliğinin artırılması, üye ülkeler arasında ticaret ve ulaştırma ağlarının yaygınlaştırılması, Kovid- 19 salgınıyla mücadele ve salgın sonrası döneme hazırlık bağlamında teşkilat bünyesindeki eşgüdüm ve iş birliğinin geliştirilmesi, ayrıca ileriye dönük ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunulması planlanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Teşkilat Dönem Başkanlığı'nı Türkmenistan Devlet Başkanı'na devredeceğiz. Zirve marjında katılımcı bazı üye ülke liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri de söz konusudur."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal