Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne zaman doğdu? Cumhurbaşkanı Erdoğan nereli ve kaç yaşında?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel hayatı, doğum tarihi, memleketi gibi detaylar merak ediliyor. Peki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne zaman doğdu? Cumhurbaşkanı Erdoğan nereli ve kaç yaşında? İşte merak edilenler…

26.02.2024-12:42 - (Son Güncelleme: 26.02.2024-12:42)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamalarla hem Türkiye’nin hem de dünyanın gündeminin zirvesine yerleşmeyi başarıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin başında yer alan Erdoğan’ın yaşı ve doğum günü gibi bazı kişiler tarafından bilinmeyen detaylar vatandaşlar tarafından internet yardımıyla araştırılıyor. Peki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne zaman doğdu? Cumhurbaşkanı Erdoğan nereli ve kaç yaşında? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne zaman doğdu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Şubat 1954 tarihinde dünyaya geldi. Erdoğan bugün itibariyle 70 yaşına girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan nereli ve kaç yaşında? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 26 Şubat 2024 tarihi itibariyle 70 yaşına ayak bastı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi ise Rize.

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan özel hayatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak 26 Şubat 1954 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. İlköğrenimini Kasımpaşa Piyale İlkokulu'nda tamamlayan Erdoğan, İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun olmuş ve ardından Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'nde ekonomi eğitimi almıştır.

Siyasi kariyerine Millî Selamet Partisi (MSP) bünyesinde adım atan Erdoğan, daha sonra Refah Partisi ve Fazilet Partisi gibi çeşitli siyasi partilerde aktif rol üstlenmiştir. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilerek Türkiye'nin en büyük şehrinin belediye başkanlığını üstlenen Erdoğan, 2001'de Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AK Parti) kurmuş ve partinin genel başkanı olmuştur. 

AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte 2003 yılında Türkiye'nin 58. hükümetinin başbakanı olarak göreve başlayan Erdoğan, üç dönem boyunca başbakanlık görevini sürdürmüştür. 2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye'nin ilk doğrudan seçilen Cumhurbaşkanı olmuş ve bu göreve seçilmiştir. Halen Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak görev yapmaktadır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal