Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov İle Basın Toplantısı Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

09.06.2021-22:25 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-22:25) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov İle Basın Toplantısı Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi. İki ülke arasında ekonomiden, turizme birçok konuda işbirliklerine dair mesajlar verildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bugün basın toplantısı düzenlendi. Erdoğan ve mevkidaşı birçok konuda konuştu. Erdoğan ayrıca Kırgızistan’ın bağımsızlığının 30’uncu yılını da kutladı. 

‘FETÖ'NÜN HER İKİ ÜLKE İÇİN TEHDİT OLUŞTURDUĞU KONUSUNDA KIRGIZİSTAN İLE HEMFİKİRİZ’

FETÖ terör örgütü hakkında konuşan Erdoğan, ‘FETÖ'nün her iki ülke için tehdit oluşturduğu konusunda Kırgızistan ile hemfikiriz. İnşallah omuz omuza vererek bu tehdidin üzerinden beraber geleceğiz. Siyasi istikrar yolunda attıkları her adımda Kırgız Cumhuriyeti'nin yanında olmaya devam edeceğiz. 11 Nisan'da yapılan anayasa referandumu bir dönüm noktası oldu. Bu referandumla Kırgız halkı yönetim sistemi olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini tercih etti. Yeni sistemin Kırgızistan ve halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yeni sistemin getirdiği yeni imkanlarla Kırgızistan'ın hedeflerin daha hızlı yol açacağına ve yol alacağına inanıyorum’ şeklinde konuştu.

‘İKİ KARDEŞ ÜLKE ARASINDA BARIŞÇIL YOLLARLA ÇÖZÜMÜNÜ TEMENNİ EDİYORUZ’ 

Tacikistan sınırında yaşanan olaylarla alakalı mesaj veren Erdoğan, ‘Nisan ayı sonunda Kırgız Cumhuriyeti Tacikistan sınırında bazı müessif olaylar meydana geldi. İki kardeş ülke arasında yaşanan bu olay bizleri doğrusu derinden üzdü. Hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize bu vesile ile Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabrı cemil niyaz ediyorum. Her iki ülkenin de soğukkanlı yaklaşımlarıyla meselenin kısa sürede yatıştırılması en büyük tesellimiz olmuştur. Bu sorunun iki kardeş ülke arasında barışçıl yollarla çözümünü temenni ediyoruz’ dedi. 

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLER ARTACAK

İki ülke arasında ilişkilerin güçleneceğini belirten Erdoğan, ‘Karşılıklı yatırımlarımızın geliştirilmesi konusunda değerli kardeşimle aynı hissiyatı paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum. Elbirliği ile ilişkilerimizi her alanda çok daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Attığımız adımlarda inşallah Türkiye Kırgızistan arasındaki uçak seferlerini 28 frekans artırmak suretiyle bu gidiş gelişler çok daha farklı ve daha sıkı olacak. Türkiye'den Kırgızistan'a Kırgızistan'dan da Türkiye'ye gelişler daha artmış olacak. Bunun yanında özelikle Manas Üniversitesi ile alakalı ve bu alanda atılacak adımlarla ilgili ciddi manada bir dayanışma olması kararına vardık’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal