Rus Basını Polonya İle Yapılan SİHA Anlaşmasından Rahatsız Oldu

Polonya ile yapılan SİHA anlaşması sonrasında Rus basınından sesler yükselmeye başladı.

09.06.2021-21:09 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-21:09) Rus Basını Polonya İle Yapılan SİHA Anlaşmasından Rahatsız Oldu

Tamamen yerli ve milli geliştirilen SİHA’lar dünya gündeminden inmiyor. Son olarak Polonya’ya 24 adet SİHA satışından sonra gözler Türkiye’nin üzerine çevrildi. Rus basını ise bu anlaşmayı tehlikeli bulduğunu açıkladı. Rusya'da yayın yapan Vpo Analytics'te yayımlanan makalede, ‘Bayraktarlar tarafından geliştirilen 'tehlikeli' bir dostluk. Diplomatik yakınlaşmaların ve kardeşlik propagandalarının eşliğinde Polonya-Türk 'çıkar ittifakı'nın daha da gelişmesi yeni birliktelikleri de beraberinde getirecektir’ sözleriyle tedirginlik dile getirildi. 

Türk SİHA’ları son dönemlerde dünya basınında konuşulmaya devam ediyor. Polonya ile yapılan SİHA anlaşması sonrasında Rus basınından sesler yükselmeye başladı. Rus basını bu anlaşmanın ‘tehlikeli olduğunu belitti. Rusça yayın yapan bir dergi bu anlaşmayı ‘tehlikeli dostluk’ olarak adlandırdı. 

‘BU ANLAŞMA TEHLİKE ARZ EDİYOR’

Yayınlanan makalede, ‘Diplomatik yakınlaşmaların ve kardeşlik propagandalarının eşliğinde Polonya-Türk 'çıkar ittifakı'nın daha da gelişmesi yeni birliktelikleri de beraberinde getirecektir’ ifadeleri yer aldı. 

‘POLONYA İLE TÜRKİYE’NİN BAĞLARININ KÖKENİ OSMANLI İMPARATORLUĞU’YDU’

Makalenin devamında, ‘Polonya ile Türkiye’nin bağlarının kökeni Osmanlı İmparatorluğu’ydu. Polanyalılar Osmanlı İmparatorluğu’ndaki kültürel gelenekleri ve tarihi anavatanlarının ekonomik uygulamalarını yeniden üreterek Katolik inancını, Leh dilini ve varlıklarını korudular. Şimdi yaşanan yakınlaşma bu bağların yeniden geliştiği anlamına mı geliyor bunu zaman gösterecek’ ifadelerine yer verildi. 

‘TEHLİKELİ BİR DOSTLUK HALİNE GELİYOR’

Son olarak, ‘Diplomatik yakınlaşmaların ve kardeşlik propagandalarının eşliğinde Polonya-Türk “çıkar ittifakı”nın daha da gelişmesi yeni birliktelikleri de beraberinde getirecektir. Polonya ve Türkiye ilişkileri, kökenler ve “Bayraktarlar” tarafından pekiştirilen tehlikeli bir dostluk haline geliyor’ denildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal