Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşme gerçekleştirdi! İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konuşuldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la telefon görüşmesinde, belli başlı bölgesel konuları ele aldı. İşte haberin detayları...

26.05.2022-16:29 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-16:29)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Yapılan görüşmede ise, Türkiye-Fransa ilişkilerinin dışında Ukrayna-Rusya savaşı ile İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurusu dahil olacak şekilde bölgesel konular ele alınmıştır. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirilen görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında en kısa sürede adil bir barışa ulaşılmasını arzu ettiklerini, bu doğrultuda ise iki ülkeyi diyalog ve diplomasi yolunda teşvik etmeyi sürdürdüklerini bildirdi. 

Erdoğan’dan NATO mesajı 

Macron’a İsveç ve Finlandiya uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütü PKK/YPG güdümündeki şahıs ve sözde kuruluşlarla temaslarının NATO çatısı altında yer alan müttefiklik ruhuyla bağdaşmayacağını da dile getirdi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal