Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 günde 2 kritik temasta bulunacak! Önce Suudi veliahtla görüşecek ardından NATO Zirvesi'ne katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki 10 gün içerisinde hem iç hem de dış ilişkiler açısından oldukça kritik öneme sahip iki temasta bulunacak. İşte haberin detayları...

20.06.2022-10:49 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-11:53)

Yaşanan ekonomik gelişmeler, savaş ve politika hem dünyada hem ülkemizde yoğun bir gündeme sebep oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da gündeme yönelik iki önemli programa hazırlanıyor. 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi geliyor 

Türkiye açısından oldukça kritik öneme sahip iki diplomatik temas önümüzdeki 10 gün içinde peş peşe gerçekleşecek. 

İki diplomatik temastan ilki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4,5 yıl aradan sonra geçtiğimiz nisan ayı sonunda Suudi Arabistan'a yapmış olduğu ziyaretin sonrasında 22 Haziran'da Türkiye'ye gelecek olan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ziyareti olacak. Erdoğan'ın ziyaretiyle birlikte canlanan ikili ilişkilere yeni bir ivme kazandıracak ziyarette, ekonomi alanında önemli anlaşmalara imza atılması beklenmektedir. 


İsveç ve Finlandiya’nın başvurusu, NATO Zirvesi’nde masaya yatırılacak 

Bunlardan ikinci önemli temas ise İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurusunun da görüşüleceği NATO Zirvesi olacak. Zirve, 28-30 Haziran tarihlerinde İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenecek. Söz konusu zirvede İsveç ve Finlandiya'nın ittifaka katılım başvurusu görüşülecek. 

Türkiye, bu iki ülkenin özellikle İsveç'in terör örgütü PKK'ya destekleri nedeniyle atılan adıma olumlu bakmadığını belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı temaslar ve açıklamalar merakla beklenirken Erdoğan'ın çok sayıda ülkenin devlet ve hükümet başkanıyla ikili görüşme yapması planlanmaktadır.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal