Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla yerli otomobil TOGG için Türkiye’nin yer yerinde şarj üniteleri yapılmaya başlandı

2023 yılında pazara çıkması planlanan yeri otomobil TOGG için şarj istasyonu çalışmalarına başlandı. Başkan Erdoğan’ın Türkiye’nin her yerinde şarj istasyonu kurulması talimatını verdikten sonra çalışmaların başlayan EPDK, şarj ağı işletmeciliği yapacak şirketlere ilişkin şartları belirledi.

03.04.2022-11:52 - (Son Güncelleme: 03.04.2022-12:54)

Türkiye’nin yerli arabası TOGG için çalışmalar hız kesmeden devam ederken, Başkan Erdoğan 2023 yılında piyasa çıkacak TOGG için 81 ilde 500’den fazla şarj ünitesi çalışmaları talimatını verdi. Erdoğan’ın sözleri sonrası, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun, 'Şarj Hizmeti Yönetmeliği', Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, şarj ağı işletmeciliği EPDK'dan alınan şarj ağı işletmeci lisansı kapsamında yürütülecek. Lisans hiçbir surette devredilemeyecek. Lisans en fazla 49 yıla kadar verilebilecek. Şarj ağı işletmecisi, lisansının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde en az 50 adet şarj ünitesinden ve en az 5 farklı ilçedeki şarj istasyonundan oluşacak şekilde şarj ağını oluşturacak. Bilgileri yer aldı. 

Devlet otoyollarında şarj ünitesi yer alacak

Resmi Gazetede yer alan genelgede, şarj ağında yer alan şarj ünitelerinin en az yüzde 5'i ile Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğunda olan otoyollar ve devlet otoyollarında yer alan şarj ünitelerinin, en az yüzde 50'sinin DC 50 kilovat (kW) ve üzeri güçteki şarj niteliğinde olması zorunlu olacağı bilgisi dikkat çekti.

TOGG için şarj üniteleri yapılmaya başlandı

Elektrik depolama tesisi kurulacak

Yerli otomobil TOGG için üretilen şarj ünitelerinin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim tesisi ile şarj istasyonu bünyesinde tüketim tesisine bütünleşik elektrik depolama tesisi kurulabilecek. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 4 ay içerisinde şarj hizmeti sağlayan kişilerin durumlarını bu yönetmeliğe uygun hale getirmesi gerekecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal