Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Akbelen'deki 190 maden sahasına izin verilmedi!

Türkiye maden facialarıyla son yıllarda çokça sınandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yönde adım attı ve Akbelen’deki 190 parselde madene izin veren kararı yürürlükten kaldırdı.

14.03.2024-10:38 - (Son Güncelleme: 14.03.2024-17:01) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Akbelen'deki 190 maden sahasına izin verilmedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla onan ve resmi gazete'de yayımlanan yeni kararla birlikte; Muğla İkizköy'deki Akbelen Ormanları'nın çevresinde yer alan 190 parsellik arazinin, linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere 11 Mart tarihli acele kamulaştırma kararı yürürlükten kaldırıldı.

Dikkat çeken itiraz!

Muğla Milas'ta kömür maden sahasının genişletilmesine yönelik çalışmalar sırasında protesto gösterilerine de sahne olan Akbelen Ormanı'yla karara ilişkin dikkat çeken bir itiraz Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın'dan gelmişti.

Karşı çıkan isim: Prof. Dr. Aydın Ayaydın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Akbelen'deki 190 maden sahasına izin verilmedi!

Kararın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak taleplerini ilettiğini belirten Ayaydın, "Ben Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Aydın Ayaydın olarak yeşile, doğaya ve köylünün tarlasına olan sevgim ve bağlılığımdan dolayı bunu kabul etmem mümkün değildi. Bu nedenle dün akşam Cumhurbaşkanımızı iki kez arayarak taleplerimi ilettim, köylülerimizin topraklarının istimlak edilmesinden vazgeçilmesi için talepte bulundum’’ şeklinde açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Akbelen'deki 190 maden sahasına izin verilmedi!

Ayaydın’dan gelen bu açıklamadan birkaç saat sonra yayımlanan Resmi Gazete'de yeni karar ile acele kamulaştırmaya ilişkin karar yürürlükten kaldırıldı.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal