Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatından Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yönelik açıklama geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın yasal yollara başvurulacağını duyurdu. İşte haberin detayları...

25.05.2022-16:32 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-17:56) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatından Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yönelik açıklama geldi!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun iddialarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı olan Hüseyin Aydın konuya yönelik açıklama yaptı. Avukat Aydın, '’Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik mesnetsiz isnatları, akıl ve izan dışı iftiraları nedeniyle, Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine yasal yollara başvurulacaktır.’’ diye söyledi. 

Kılıçdaroğlu’na tepkiler çığ gibi büyüdü 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, TÜRGEV ve ENSAR vakıfları üzerinden ABD'ye para kaçırıldığı iddialarına Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti'den de peş peşe tepkiler gelmiştir. Hayatını milletine adamış bir lider TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin iddialarıyla ilgili Twitter'daki hesabından açıklamada bulundu. Mustafa Şentop, paylaşımında ise, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her vesileyle, kefenini giyerek siyaset yoluna çıktığını ifade ve ispat eden, ülkesine kalbi duygularla bağlı hayatını milletine adamış bir liderdir; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da 'kaçmak' fiiliyle yan yana konulabilecek ülkedeki son kişidir. Seçim kampanyasına malzeme arayanlar, ülkemize katkısı olacak başka konular seçmeli" diye söyledi. 


''Allah’ın yardımı ve milletimizin desteği sayesinde başaramayacaklar''

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sözlerine yönelik Twitter hesabından açıklama yaptı. 

Bozdağ, yapmış olduğu paylaşımda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hiçbir zaman mücadeleden ve zorluktan kaçmadığının altını çizerek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir müfteriden, hiçbir mücadeleden ve hiçbir zorluktan kaçmadı. Cumhurbaşkanımıza kaçacak diyen müfteriler, ya ülkemiz dışına kaçtılar ya da darbe teşebbüsü sırasında tankların arasından sıvışıp kaçtılar. İftira, yalan ve çarpıtma, siyaset yapma değildir; ahlaksızlıktır. İftira, yalan ve çarpıtma üzerine siyasetini bina edenler, bugüne kadar Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ı durdurmayı da yenmeyi de başaramadılar. Yine başaramayacaklar. Yine kaybedecekler. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ı hapse attılar bitiremediler, Gezi kalkışmasıyla indiremediler, 17/25 Aralık kalkışmasıyla halledemediler, 15 Temmuz darbe teşebbüsüyle deviremediler. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteği sayesinde inşallah yine başaramayacaklar" diye ifade etti. 

Milletimizden gereken cevabı alacaktır 

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin sözlerini dile getiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, "Cumhurbaşkanımıza dönük söylenen o çirkin sözler, söyleyenlerin alnına iftira olarak yapışmıştır." diye söyledi. 

Twitter hesabından açıklama yapan Çelik'in açıklamaları ise şu şekilde: ‘’Milletimiz Türkiye'nin devlet başkanına dönük bu iftira kampanyasının Türkiye'ye zarar vermek amacı taşıdığının farkındadır. Karanlık odakların yıllardır yürüttüğü bu faaliyetler hep hezimete uğramıştır. Onların siyasi aletleri de milletimizden gereken cevabı alacaktır.’’ dedi. 

Kara propaganda 

Çelik sözlerine devam ederek, ‘’Herkes biliyor ki, Cumhurbaşkanımız milletine ve Türkiye'ye aşkla bağlıdır. Bunu sorgulamaya kalkanlar, sadece kendilerinin Türkiye'ye bağlılıklarını sorgulamış olurlar. Etrafımızda olup bitene bakın. Türkiye'nin bu gelişmeler karşısındaki duruşuna bakın. Cumhurbaşkanımıza "kaçacak" denmesinin kimlerin kara propaganda aygıtında üretildiği net görülür. Kimlerin buna alet olduğu ise açıktır. 

Cumhurbaşkanımız defalarca her türlü bilinen ve bilinmeyen suikast girişimine karşı durdu. Türkiye'ye hizmeti bir kader gibi yaşadığını defalarca gösterdi. Cumhurbaşkanımıza dönük söylenen o çirkin sözler, söyleyenlerin alnına iftira olarak yapışmıştır.’’ dedi. 

''Bununla ilgili hukuki zeminde mücadele verilecek''

Kılıçdaroğlu'na bir tepki de AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş tarafından gelmiştir. Kurtulmuş da, "Bu tarz Türkiye siyasetini kirletiyor, bu dil zehirli. Biz buradayız cumhurbaşkanımız burada. Kılıçdaroğlu iftira skalasını yukarı çekti. Bu, Türkiye siyasetine yapılmış en büyük kötülüklerdendir. Bunu millet izliyor. Sabahtan beri "kaçacaklar" dedikleri şeyi millet çok iyi biliyor. Kılıçdaroğlu kaçmayı en iyi bilenlerden birisidir. 15 Temmuz akşamı nereye kaçtığını ve gizlendiğini bütün Türkiye biliyor. 

15 Temmuz'da canı pahasına mücadele veren Sayın Cumhurbaşkanımız ve etrafındaki insanları kaçacaklar diye töhmet altında bırakmak tam manasıyla bir edepsizliktir. Ve bir anlamda kendi geçmişlerini de o kaçışlarının hatırlatılmasından da duydukları rahatsızlıktır. 2 vakfı hedef alarak ortaya koydukları Fetövari bir söylemdir. Yaptıklarıyla FETÖ'nün amaçlarına hizmet ediyorlar. Bununla ilgili hukuki zeminde mücadele verilecektir. Halkın arasında nefret tohumları ekmek isteyen ve Türkiye siyasetini zehirleyen edepsiz bir dille karşı karşıya kaldık. Siyaset sahnesinde de bu deli saçması söylemlere cevap verilecektir. Biz buradayız, Sayın Cumhurbaşkanımız buradadır. Ukrayna-Rusya krizinde ortaya koyduğu küresel liderlik Kılıçdaroğlu'nu rahatsız etmiş. Böyle ufak ayak oyunlarının arkasına saklanan ana muhalefet partisinin başkanı, Cumhurbaşkanımızın liderliği karşılığında gözleri kamaşmış ki iftira skalasını yukarı çekmek zorunda kalmıştır. Bu dilin, edepsizliğin altında kalamayacağımızı ortaya koyacağız. Bu muhalefet değil başka bir şeydir." diyerek tepki gösterdi. 

Bu siyaset olarak kabul edilemez 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ katılmış olduğu yayında açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada Dağ, ‘’Benim gündüz atmış olduğum tweet'te de 2014'te de kaçacak diyordu, bugün de kaçacak diyor. Bizim ve ya bu heyetin bugüne kadar bırakın böyle plan noktası olması, zihin dünyasından geçme ihtimali yok. Ortada çok net bir durum var. 15 Temmuz'da kimlerin kaçtığını, tanklara uçaklara ailesiyle birlikte karşı geldiği ortadadır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı gibi nefret söylemi üzerinden aileyi işe katarak olmamalıdır. Bu siyaset olarak kabul edilemez. Bizim de buna siyaseten ve hukuken karşı gelmektir. Hukuki süreci avukatlarımız takip edecektir.’’ diye söyledi.

Bu tehdit diliyle biz çok karşılaştık bu yeni değil

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun katılmış olduğu canlı yayında konuyla ilgili açıklama yaptı. 

Açıklaması ise şu şekilde, ‘’Ne yaparlarsa yapsınlar bürokratlar pirim vermeyecek. 15 Temmuz'da kimin kaçacak delik aradıklarını gördük. Bu tehdit diliyle biz çok karşılaştık bu yeni değildir. Bu çaresizlik ve acziyetin göstergesidir. Yaptıkları tek şey yalan terörüdür. İsmi anılan vakıflar açık ve şeffaftır. Vakıflarımız Türk öğrencilerini destekleme gayretindedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan yalan terörüne karşı çok mücadeleler vermiştir. Bu hukuki mücadele verilmesi gereken bir husustur.’’ dedi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal