Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yurt dışındaki seçmenlere mesaj: Demokratik hakkınızı muhakkak kullanın

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışındaki Türk vatandaşlarına seslendi. Erdoğan paylaşımında, ‘’Sizlerden, bulunduğunuz ülkelerdeki seçim tarihlerini yakından takip ederek, demokratik hakkınızı muhakkak kullanmanızı rica ediyorum. Milletimizin yurt dışındaki siz temsilcilerinden iradenize bir kez daha güçlü bir şekilde sahip çıkmanızı bekliyorum" dedi.

19.05.2023-10:53 - (Son Güncelleme: 19.05.2023-17:13)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yurt dışında oy kullanacak olan vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında, "Yurt dışında yaşayan sevgili vatandaşlarım, rekor bir katılımla sandıkları patlattığınız seçimlerin ilk turunu başarıyla tamamladık." ifadelerini kullandı.

Demokratik hakkınızı muhakkak kullanın

AA’da yer alan habere göre; Yurt dışındaki seçmenin, tüm zorluklara rağmen vatandaşlık görevlerini en güzel şekilde yerine getirdiğini, şahsına ve Cumhur İttifakı'na büyük bir teveccüh gösterdiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yurt Dışı Seçmen

"Terör örgütü mensuplarının yıldırma, üzerinizde baskı kurma, iradenizi gasbetme girişimlerine boyun eğmediniz. Türk demokrasisinin gücüne güç kattınız, millet olarak hepimizin göğsünü kabarttınız. Her biriniz adınızı şimdiden siyaset tarihimize altın harflerle yazdırdınız."

Erdoğan, sergiledikleri bu dik, demokratik ve dirayetli duruş için yurt dışındaki seçmene en kalbi şükranlarını sunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şimdi önümüzde Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu var. Yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemi yarın (20 Mayıs Cumartesi) başlıyor. Sizlerden, bulunduğunuz ülkelerdeki seçim tarihlerini yakından takip ederek, demokratik hakkınızı muhakkak kullanmanızı rica ediyorum. Milletimizin yurt dışındaki siz temsilcilerinden iradenize bir kez daha güçlü bir şekilde sahip çıkmanızı bekliyorum. İnşallah bu imtihandan da alnımızın akıyla çıkacağımıza yürekten inanıyorum."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal