Önce Tekirdağ’da sonra İzmir’de: Depremzedeler yine dışarı atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 14 Mayıs seçimleri sonrasında bir otelde kalan depremzedeleri otelden tahliye etmişti. Tekirdağ’dan sonra İzmir’den de benzeri bir haber geldi. 30 Ekim 2020'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait konutta kalan depremzede bir aile belediye kararıyla tahliye edilmek istendi.

19.05.2023-10:34 - (Son Güncelleme: 19.05.2023-17:13)

CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde bir otelde kalan depremzedeleri tahliye etmesi büyük tepki toplamıştı. Konu hakkında bir benzeri haber ise İzmir’den geldi. 30 Ekim 2020'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait konutta kalan depremzede bir aile belediye kararıyla tahliye edilmek istendi. 

İzmir’de de depremzedeler tahliye edildi

Akşam’da yer alan habere göre; CHP yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020'de kentte meydana gelen depremin ardından Karabağlar'da belediyeye ait konutta ikamet eden depremzede için tahliye kararı çıkarttı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu kararı tepkilere neden oldu.

İzmir'de Depremzedeler Tahliye Edildi

Ekim 2020 İzmir depremi

Ege Denizi'nde 30 Ekim 2020 Cuma günü saat 14.51'de Seferihisar ilçesi Doğanbey Mahallesi'nin 23 kilometre açığında 16,54 kilometre derinlikte kırılan fayın neden olduğu 6,6 büyüklüğündeki deprem, yaklaşık 15 saniye sürdü. Deprem nedeniyle, ülkemizde 117 kişi hayatını kaybetti, 1000'den fazla vatandaş ise yaralandı.

Tekirdağ’da depremzedeler tahliye edilmişti

Depremin ardından Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Kumbağ mahallesindeki otellere yerleştirilen depremzedeler ile ilgili Büyükşehir Belediyesi, seçimin hemen ardından tahliye kararı almıştı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da, "Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve sorumluluğu tespit edilecek diğer belediye görevlileri hakkında Bakanlığımızca soruşturma başlatılmıştır." denildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal