Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: CHP'ye göndermede bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantı sonrası terörle mücadele için pek çok açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye'nin bir süredir kararlılıkla uyguladığı terörü kaynağında yok etme stratejisi 'Teröristan' kurma hayalleri yapanları rahatsız etmiştir." dedi. İşte detaylar...

16.01.2024-19:41 - (Son Güncelleme: 16.01.2024-20:20)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapılan kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelenin devam edeceğini ve ‘Teröristan’ kurma hayalinde olanları da ayal kırıklığına uğratacaklarını söyledi.

Son durumu açıkladı

Sözlerine son yaşanan Pençe-kilit operasyonunda şehit düşen askerleri anarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60 kritik altyapı ve mühimmat tesisinin imha edildiğini şu cümlelerle açıkladı; “Şehitlerimizin kanını hiçbir zaman yede bırakmayız. 114 hedef vuruldu, 78 terörist etkisiz hale getirildi. 60 kritik altyapı ve mühimmat tesisini imha ettik. Türkiye'nin bir süredir kararlılıkla uyguladığı terörü kaynağında yok etme stratejisi 'Teröristan' kurma hayalleri yapanları rahatsız etmiştir. Suriye ve Irak'ta gerçekleştirilen operasyonlar sayesinde hedefine ulaşamayan bu çabaların hala inatla sürdüğü görüyoruz.”

“Bu yaptıklarının hesaplarını verecekler”

CHP ve DEM partisinin iş birliği hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Üç beş oy daha fazla alacağız diye bölücü örgütün muhiplerini kırmızı halıyla karşılayanlar elbette bu yaptıklarının hesabını sandıkta milletimize vereceklerdir. Her ne kadar birileri anlamasa da biz sınır ötesi operasyonlarımızda sadece güney sınırlarımızın huzur ve güvenliğini garanti altına almadık. Ülkemizi bir terör koridoruyla kuşatma senaryolarını yırtıp attık” dedi.

“Yeni adımları mutlaka atacağız”

Suriye’deki terör yuvalarını vuracaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Önümüzdeki aylarda kimin ne dediğine, hangi tehditleri savurduğuna bakmadan bu doğrultuda yeni adımları muhakkak atacağız. Suriye'de, Tel Rıfat'tan Aynularab'a, Haseke'den Münbiç'e kadar sinsi niyetlerle kurulmuş terör yuvalarının tamamını darmadağın etmeden durmayacağız. Madem bize verilen sözler yerine getirilmiyor, öyleyse Türkiye'nin kendi güvenliği için gerekli tedbirleri almasına kimse itiraz edemez” ifadelerini kullandı. 

“Kesinlikle müsaade edemeyiz”

620 binden Suriyeli’nin terörden kurtulan bölgelere gönderildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sınır ötesi harekatlarımız, Türkiye'yi düzensiz göç dalgası üzerinden, iç karışıklığa sürüklemeye dönük oyunları da boşa çıkarmıştır. Göç edecek sığınmacıların kendi topraklarında kalmasını temin ettik. Ülkemizde bulunan 620 binden fazla Suriyeli terörden kurtulan bölgelere geri dönmüştür. Sınırlarımız ötesindeki asgari mevcudiyetimiz hayati öneme sahiptir. Bundan geriye dönüş asla söz konusu olamaz. Karşımızdaki tablo gayet açıktır. Türkiye tehdidi ya kaynağında kurutacak ya da terörle mücadeleyi mahallelerinde verecektir. Ülkemizin böyle bir felaketle karşı karşıya kalmasına kesinlikle müsaade edemeyiz. Evlatlarımızın terörsüz bir iklimde büyüyebilmesi için mücadele vermeliyiz. Aksi yöndeki ısrarlı beyanlar sınırlarımız ötesinde görev yapan askerlerimiz başta olmak üzere milletimizin canını sıkmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır. Türkiye başarılı operasyonlarıyla toprakları üzerinde ameliyat yaptırmayacağını çok açık ve net göstermiştir. Şu an üzerinde durulması gereken asıl husus sınır ötesi operasyonların nasıl daraltılacağı bu bizim gündemimizde yok, nasıl genişletileceğidir. Yarım kalan işlerin nasıl tamamlanacağıdır” dedi.

"Gerektiğinde başını ezecek kuvvete sahiptir"

Ülkenin gündemini meşgul eden olaylara asla müsaade etmeyeceklerine değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Türkiye'nin rejimiyle ilgili tereddütler 29 Ekim 1923'de yaşasın cumhuriyet nidalarıyla bitmiş bir tartışmadır. Bu konunun siyasi polemik haline getirilmesi doğru olmadığı gibi anayasal bakımdan zaten mümkün değildir. Ülkemizde kimsenin cumhuriyet ile ilgili derdi yoktur. Her kim bu tartışmaları farklı niyetlerin koçbaşı gibi kullanmaya kalkıyorsa büyük yanlışın içindedir. Elbette varmış gibi gösterilen bu tür tartışmalar üzerinden eskiden beri ülkemizde siyasi ve toplum mühendisliği yapıldığını unutmuyoruz. Milletimiz aynı yol ve yöntemlere tevessül edenlerin sadece yüzüne tükürmekle kalmayacak gerektiğinde başını ezecek kudrete sahiptir. Ülkemize hiçbir faydası olmayan suni gündemlerle vaktimizin çalınmasına izin vermeyeceğiz. Önümüzde kurulan tuzakların tamamı Türkiye'yi asıl gündeminden kopartmak, bölgedeki artan etkinliğini kırmaya yöneliktir. Ülkemize milletimize ve demokrasimize hiçbir faydası olmayan suni gündemlerle vaktimizin çalınmasına izin vermeyeceğiz. Bizim gündemimizde sadece Türkiye var. Bizim gündemimizde eser ve icraat var. Bizim gündemimizde düşenin elinden tutma var. Biz işimize bakıyoruz. Gece gündüz demeden Türkiye Yüzyılı'nın inşası için koşturuyoruz. Kabine olarak eğitimden sağlığa güvenlikten adalete aileden gençlik ve spora geniş bir yelpazede programımızı adım adım hayata geçiriyoruz” cümlelerine yer verdi.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal