Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şule Yüksel Şenler açıklaması: Hem direnişin hem dirilişin sembolüydü

Şule Yüksel Şenler Vakfı Hizmet Binası Açılış Programı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, binanın açılışıyla ilgili olarak, "Şule ablamızın manevi mirasına sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

16.01.2023-12:43 - (Son Güncelleme: 16.01.2023-17:43) Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şule Yüksel Şenler açıklaması: Hem direnişin hem dirilişin sembolüydü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019’da hayatını kaybeden Türk yazar Şule Yüksel Şenler adına açılan hizmet binasının açılış programında konuştu. Şule Yüksel Şenler Vakfı Hizmet Binası Açılış Programı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, binanın açılışıyla ilgili olarak,  "Şule ablamızın manevi mirasına sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum." sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

’’Sizleri en kalbi duygumlarımla selamlıyorum. Bu anlamı açılış töreni vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. Destansı mücadelesiyle yakın tarihimizde silinmez bir hatıra bırakan Şule Yüksel Şenler ablamıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Erdoğan Şule Yüksel Şenler

‘’Yeni nesillerin yetişmesinde bir ocak görevi görecektir’’

İstanbul'umuzun manevi muhafızı Eyüpsultan Hazretleri'ne komşu, hizmet verecek vakfımız tüm vatandaşlarımıza açıktır. Burası yeni nesillerin yetişmesinde bir ocak görevi görecektir. Vakıf binamızın açılmasına vesile olan, Şule ablamızın manevi mirasına sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim bizleri de son nefesimize kadar, İslam'a hizmet yolunda ayırmasın diye dua ediyorum.

Ömürlerine sayısız eseri, mücadeleyi sığdıran böyle insanlar, geride dua ile anılacak mücadele bırakmışlardır. Şule ablamız, mücadeleyle geçen ömrü boyunca, sonucu ne olursa olsun Hakk'ı ön planda tutmuştur. Kaleme aldığı kadın sayfaları, köşe yazıları ve kitaplarıyla milyonların gönlünde taht kurmuştu. Merhum Şule Yüksel Şenler'i çağdaşlarından ayıran en önemli özelliği, o fildişi kuleden ahkam kesmek yerine bizzat hayatın içerisinde yer almayı tercih etti. Güçlü kalemi yanında, emsalsiz bir de hatip olan Şule Yüksel Şenler, gittiği yerlerde binlerce kişiye hitap etmişti. Türkiye'yi karış karış gezmesi, özellikle gençlerimizi derinden etkilemiştir. Şule Hanım'ın kendine has örtünme tarzının gençlere de etki etmesi, irtica çığırtkanlarını da harekete geçirdi. Dönemin cumhurbaşkanı tarafından açıkça tehdit edildi. İsmi ölüm listelerinde yer aldı. Evi kundaklanmaya çalışıldı. Sıkmabaş denilerek fitürsuz itibar suikastına maruz bırakldı. Ama Şule Yüksel Şenler inandıklarını savunmaktan geri durmadı. Tüm baskılara rağmen, ülkemizde hem direnişin hem dirilişin sembolü haline geldi.

Şule Hanım'ı itibarsızlaştırmaya çalışanların en büyük hazımsızlığı, Anadalu insanına verdiği cesaret duygusudur. Türkiye'de kadınların elde ettiği başarılarda Şule Yüksel Şenler'in büyük payı vardır.

Erdoğan Şule Yüksel Şenler-1

‘’İmamhatip okullarına yönelik katsayı zulmü gibi uygulamaları kaldırdık’’

Milletin iradesine vurulan vesayet zincirlerini tek tek parçaladık. Üniversite kapılarında gözyaşı döken genç kızlarımızın acılarını dindirdik. Kamu kurumlarında başörtülü kadınlarımızın baskı altında kalmadan çalışabilmesinin önünü açtık. Artık başörtülü valimiz, hakimlerimiz, savcılarımız var. İmamhatip okullarına yönelik katsayı zulmü gibi uygulamaları kaldırdık.

Kur-an Kurslarımızı hedef alan darbe düzenlemelerini tarihe gömdük. Darbelerin mağdur ettiği toplum kesimlerinin haklarını iade ettik. Bugün kadınlarımız kılık kıyafetleri sebebiyle haksızlığa uğramadan toplumda yer alıyor.

Atacağımız yeni bir adımla kadınlarımızın hak ve özgürlüklerini genişletmek için adım atıyoruz. Bu düzenleme kabul edilirse, hiç kimse sosyal medya üzerinden eski yaraları deşmeye cesaret edemeyecek. Bir daha ikna odası zulmü yaşanmayacak. Başörtüsü konusunda kaçak güreşmenin bir anlamı olmaz. Meclis'te kabul edilmezse millete gideceğiz. Kilidi milletimiz açacak. Milletimizin ve Gazi Meclisi'mizin kadınlara mahçup olacak bir karar vermeceğini biliyoruz.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal