Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan SMA Açıklaması: Gereken Ne İse Yapılacaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden başlatılan SMA hastaları üzerinden provokatif söylemlerin ardından "Gereken ne ise yapılacaktır. Hiçbir zaman harcamadan çekinmeyiz, bunu anlatın” dedi.

06.01.2021-10:18 - (Son Güncelleme: 06.01.2021-10:15) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan SMA Açıklaması: Gereken Ne İse Yapılacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen gün yapılan MYK toplantısında sosyal medya üzerinden tartışma hususu olan SMA hastalarıyla ilgili yapılan spekülasyonlara karşı kurmaylarını ikaz etti.

"YALANLARLA MÜCADELE KONUSUNDA DAHA AKTİF OLUN, YAPTIKLARIMIZI DAHA İYİ ANLATIN"

SMA hastası çocuklar ile ailelerin kendileri için oldukça önemli olduğunun olduğunu altını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu talimatı verdi:

 “Biz tedavi konusunda hiçbir harcamadan çekinmedik ve çekinmeyiz. Dünyanın hiçbir yerinde bizdekine benzer bir tedavi uygulaması bulunmuyor. Tedavi masraflarının da tamamı devletimiz tarafından ücretsiz karşılanıyor. Ama deneme aşamasındaki bir ilaç konusunda tabii ki Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda hareket etmemiz lazım. Gereken ne ise yapılacaktır. Bununla ilgili sosyal medyadaki yalanlarla mücadele konusunda daha aktif olun. Yaptıklarımızı iyi anlatın.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, aynı zamanda otoyol, köprü, reformlar ile yapılan düzenlemeler benzeri bugüne dek AK Parti’nin faaliyetlerinin de güzel bir şekilde anlatılması gerektiğini belirttiği aktarıldı.

SENEDE İKİ MİLYAR LİRA HARCAMA

Toplantıdaki sunumda, Türkiye’de hemen hemen 1.500 SMA hastası olduğu ve senelik iki milyar lira harcama yapıldığı belirtildi.

Meclis Nadir Hastalıklar Komisyonu'nun raporunun da gündem olduğu toplantıda bir takım MYK mensupları; SMA, ALS, DMD, MS ile başka nöromusküler hastalıklar için şu an mevcut olan “Nöromusküler Hastalıklar Merkezleri”nin aktif bir şekilde faaliyet göstermesi ve ‘evlilik öncesi SMA tarama programının’ tarama programlarına eklenmesi hususunda gerekenlerin gerektiğini belirtildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal