Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan petrol müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı illerden petrol bulunduğunu, önümüzdeki yıl yurt içi petrol üretiminin günlük 100 varile çıkartmayı hedeflediklerinin müjdesini verdi.

12.12.2022-15:15 - (Son Güncelleme: 12.12.2022-17:34) Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan petrol müjdesi!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonlar Ödül Töreni'nde konuşan Başkan Erdoğan, petrol bulunan iller ve gelecek hedefler hakkında bilgi verdi.

Günlük 100 varil petrol çıkartacaklar

Başkan Erdoğan, Karadeniz'de keşfettikleri 540 milyar metreküplük doğal gazda yeni bir dönemi başlattıklarını hatırlatarak  "Hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan sınırlarımız içinde ve dışında petrol, doğal gaz arama faaliyetlerimizi kendimiz yürütebiliyoruz. Karadeniz gazını, milli sistemimize dahil etme çalışmalarımız sürerken, son dönemde petrolle ilgili çeşitli illerimizden müjdeli haberler geliyor. Yurt içi petrol üretimimizi önümüzdeki yıl günlük 100 bin varile çıkartmayı planlıyoruz." açıklamalarında bulundu.

Savunma sanayisinde devrim 

Savunma sanayisi alanında kazanılan başarılara da değinen Başkan Erdoğan, “Savunma sanayinde Türkiye Şampiyonlar Ligi'ne yükselmiştir. Ödül tebliğ edilecek firmalarımızın da katkısıyla bu alanda 20 yıl gibi kısa bir sürede çok büyük bir başarı hikayesi yazdık. Savunma sanayi, ana ve alt yüklenicileri, KOBİ'lerin, araştırma kuruluşlarının, üniversitelerin geliştirdiği özgün ürünlerin ve ihracatıyla ülkemizin lokomotif sektörlerinden biri haline dönüşmüştür. Bundan 20 yıl önce savunma sanayinde faaliyet gösteren firma sayımız 56 iken bugün aynı alanda 1600'den fazla firmamız bulunuyor. Göreve geldiğimizde 62 savunma projesi yürütülürken yarısı son 6-7 yılda başlatılanlar olmak üzere bugün bu sayı 757'yi geçti. Savunma projelerimizin bütçesini yaklaşık 5,5 milyar dolardan ihale süreci devam edenlerle birlikte 75 milyar doların üzerine çıkardık. Toplam 248 milyon dolar savunma sanayi ihracatı yapabiliyorken, inşallah bu sene 4 milyar doları aşacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Fatma Eles
fatmaeles1225@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal