Terörden arındırılan bölgeden petrol fışkırdı

Terör örgütlerinden arındırılan Gabar bölgesinde yer altındaki zenginlikleri ortaya çıkartılmaya başlandı. Bölgedeki vatandaşlar, "Bundan 3 yıl önce Türkiye Petrolleri bölgede sismik çalışması yapınca hiçbirimiz inanmıyorduk burada petrol çıkacağına." ifadesinde bulundu.

08.12.2022-15:03 - (Son Güncelleme: 08.12.2022-17:46) Terörden arındırılan bölgeden petrol fışkırdı

Şırnak’te Gabar Dağı'nın terörden alındırılmasının ardından yapılan incelemelerde petrol bulundu. Bölgede açılan 14 kuyudan günde ortalama 5 bin varil petrol çıkarılıyor. Terör örgütünün en önemli barınma bölgelerinden olan Cudi ve Gabar dağlarının birleştiği alanda güvenlik güçlerinin kararlı terörle mücadele operasyonları sonucunda bölge terörden temizlendikten sonra yer altı zenginlikleri de ortaya çıkarıldı. 

Günlük 5 varil petrol çıkarılıyor

İHA'da yer alan habere göre; Şınak’ta yaşanan olay görenleri hayrete düşürüyor. Geçtiğimiz dönemlerde bombalı saldırı sonucu şehit olan Esma Çevik'ten ismini alan bölgede, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından 2019 yılında petrol aranmaya başlandı. Yapılan çalışmalar sonrasında 2020’de bölgeden petrol çıkarıldı. Oldukça verimli olan bölgede halen 14 petrol kuyusu üzerinde çalışma yapılamaya devam ediliyor. Şu an günlük 5 varil petrol çıkarılan bölgede yapılan çalışmalar sonrasında üretimin 10 bin varilin üzerine çıkması hedefleniyor.

Köy sakinleri şaşkın

Kayaboyu köyünde bulunan 14 petrol varilinden elde edilen sonuçtan memnun olduklarını ifade eden köy sakinleri, "Bundan 3 yıl önce Türkiye Petrolleri bölgede sismik çalışması yapınca hiçbirimiz inanmıyorduk burada petrol çıkacağına. Zamanla gelen büyük makineler, gelen ekipmanlar, burada yapılan sağlıklı ve itinalı çalışmalardan dolayı 3 yıl gibi kısa bir sürede çok güzel ve kaliteli bir petrol çıktı. Bölgede 14 kuyu açıldı, bunlardan 6 tanesi faal ve hizmet veriyor. İnşallah yakında 80'a kadar çıkacak kuyu sayısı. Bu halkımız ve bölgemiz için, ilimizin kalkınması için, ülkemizin bekası için çok güzel bir proje. Burada profesyonelce çalışmaları görünce devletimizin ne kadar büyük olduğunu, süper bir güç olduğunu bir daha öğrenmiş olduk. Şimdiden bu petrolün ülkemize, vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Fatma Eles
fatmaeles1225@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal