Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Pakistan’a geçmiş olsun mesajI: Destek vermeye hazırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketi ile sarsılan Pakistan’ın Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir görüşme gerçekleştirdi. Telefon ile yapılan görüşmede geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, ‘’Destek vermeye hazırız’’ ifadelerini kullandı.

28.08.2022-10:18 - (Son Güncelleme: 28.08.2022-11:53) Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Pakistan’a geçmiş olsun mesajI: Destek vermeye hazırız

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan sel felaketi ile sarsılan Pakistan’ın Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Muson yağmurları sebebiyle sel afeti yaşayan Pakistan’a geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, Şerif’e ihtiyaç duymaları halinde destek vereceklerini söyledi. 

Destek vermeye hazırız

Şahbah şerif ile yaptığı görüşmede geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan yaralılara şifa temennisinde bulunurken her zaman olduğu gibi kardeş Pakistan halkına bu zor zamanında da her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Erdoğan Pakistan

Erdoğan daha önce Pakistan hakkında "Güney Asya Müslümanlarının İstiklal Savaşımız sırasında verdiği desteği hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Çeyizlerini, mücevherlerini Milli Mücadele yıllarında bizlere bağışlayan Pakistanlı kadınların fedakarlığını asla unutmadık, unutmayız. Bu köklü bağlardan güç alan ilişkilerimiz, Pakistan'ın bağımsız bir devlet olarak kurulduğu 1947 yılından beri dostluk ve kardeşlik temelinde gelişmektedir." diye konuşmuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal