Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Netanyahu’ Benzetmesine Sert Tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sözlerine sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akşener'e 250 bin TL'lik dava açtı.

20.05.2021-10:44 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-14:15) Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Netanyahu’ Benzetmesine Sert Tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini ‘Netanyahu’ya benzeten İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e cevap verdi. Erdoğan, ‘Filistin dendiği zaman benim ciğerlerim adeta sese gelir. O, Filistin'in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır’ dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AKŞENER’E CEVAP

İsrail'in Filistin'de uyguladığı zulme tepki gösteren ve kendisine yönelik 'Netanyahu' benzetmesi yapan Meral Akşener'e cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Olayı uluslararası bazda değerlendirmeyelim. Maalesef ülkemizde de aynı kafada olan siyasi liderler var. Şu anda muhalefetin bir kanadı, örneğin benim Netanyahu ile adeta aynı çizgide olduğumu söyleyecek kadar grup toplantısında bir açıklama yapıyor. Filistin dendiği zaman benim ciğerlerim adeta sese gelir. O, Filistin'in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır. Ben ise BM Genel Kurulunda 47'den bugüne bu terör devleti İsrail'in Filistin'i nasıl topraklarını işgal edip, 47'den itibaren bugünlere geldiğini Genel Kurul'da harita ile göstermişimdir. 1947'den bugüne kadar o topraklar işgal edilerek küçüldü, bugün adeta işgal devleti, terör devleti İsrail, Filistinli kardeşlerimize yaşanacak yer bırakmadı. Utanmadan sıkılmadan kalkıp beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan bizde siyasetçi var. Bir kadın olması hasebiyle daha ileriye gidecek değilim’ ifadelerini kullandı.

‘İSRAİL'İN BAŞBAKANINA VERDİĞİM CEVABI TÜM DÜNYA BİLİYOR’

İsrali’in zulmüne tepki gösteren Erdoğan, ‘Bugüne kadar ben Netanyahu ile bir araya gelmiş değilim. Ben Şaron ile bir araya geldim. Benim biliyorsunuz birde İsrail'in başbakanı ile Davos'ta bir maceram oldu. İsrail'in Başbakanına verdiğim cevabı tüm dünya biliyor. Bunlar çocukları, kadınları, yaşlıları katlederler, şehit ederler. Siz busunuz dedim. Bunu Davos'ta söyledim, BM Genel Kurulunda söyledim. Bunu söylemiş ve 40 yıllık siyasi hayatı özellikle bunlarla mücadele ede ede geçmiş olan bir Erdoğan'a söyleyemezsin. Bu senin ne haddinedir ne de kimse sana bu fırsatı vermez.

Bundan sonraki süreçte bizim Filistinli kardeşlerimize olan desteklerimiz gerek insani yardım konusunda gerek diğer konularda... Şimdi söylüyorum kendisine, bugüne kadar Filistin'e Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yapmış olduğu destekler AK Parti iktidarı dönemindedir. Hanımefendi önce bunu bir öğren. Ne yapmışız bunu bir öğren. Hastanelerine varıncaya kadar yaptık, insani yardımları yaptık. Bunun dışında birçok desteklerimizi yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Bunu bilmesini isterim ama bilmez. Bunların böyle bir derdi yok. Bunlar eninde sonunda nereye varırlar? Bunlar Esed'in yanında yer alırlar.

Bunlar Filistin'e karşı düşman olanların yanında yer alırlar. Bunlar ne derlerse desinler Netanyahu hiçbir zaman dostumuz olmamıştır, olmayacaktır. Netanyahu'ya karşı bu zamana kadar verdiğimiz mücadele neyse bundan sonra da vererek yolumuza devam edeceğiz’ dedi.

250 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları harekete geçti. Avukat Hüseyin Aydın tarafından, Meral Akşener hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açıldı.

Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, Akşener'in,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarını ihlal edici mahiyette ve şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunduğu ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal