Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net uyarı: Dünya savaşına sebep olur

Hafta başında Ankara’da görüşen ABD ve Rusya istihbarat başkanlarının görüşmesi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki ülkeyi de nükleer silahlanma konusunda uyararak, ‘’Dünya savaşına sebep olur’’ dedi.

17.11.2022-16:47 - (Son Güncelleme: 17.11.2022-17:20) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net uyarı: Dünya savaşına sebep olur

ABD ve Rus istihbarat başkanlarının geçtiğimiz Pazartesi günü Ankara’da yaptığı görüşme hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki ülkenin de nükleer silah kullanma yoluna gitmesi konusuna değindi. Erdoğan, her iki ülkeyi de nükleer silahlanma konusunda uyararak, ‘’Dünya savaşına sebep olur’’ dedi.

Yeni bir dünya savaşı yaşanabilir

Bir gazetecinin, "Hafta başında Ankara çok önemli bir görüşmeye ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin koordinasyonuyla ABD ve Rus istihbarat başkanları Ankara'da bir araya geldi. Bu buluşmanın gerçekleşme sürecinde Türkiye'nin üstlendiği role ve bu görüşmeden beklentilere dair bizimle hangi notları paylaşabilirsiniz?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

Erdoğan ABD Rusya Görüşmesi

‘’Şu kadarını söyleyeyim; Rusya'nın ve Amerika'nın burada nükleer silaha müracaat edip etmeyeceği konusunda İstihbarat Başkanımdan aldığım bilgi, şu an itibarıyla her iki tarafın da nükleer silahla ilgili herhangi bir teşebbüsünün olmayacağı istikametinde. Biz de tabii yakın markajda tutalım, sık sık bir araya gelmelerini sağlayalım istiyoruz.

Allah göstermesin; bu yeni bir dünya savaşına yol açar. Buna da fırsat vermeyelim.’’

F-16 meselesini bakanlarımızla beraber takip ediyoruz

Endonezya’da gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi’nde gündeme gelen konulardan bahseden Erdoğan, F-16 süreci hakkında şu sözleri kullandı:

‘’ABD Başkanı Biden, F-16'larla ilgili konuda 'işin tamamen elinde olduğunu, bunun hassasiyeti içerisinde olduğunu' söyledi. Bu konudaki ilişkilerimizi devam ettireceğiz. Burada Dışişleri Bakanlarımızın, Savunma Bakanlarımızın da bu süreci yakından takip etmeleri suretiyle, temennim odur ki inşallah kısa zamanda F-16 meselesini de bu vesileyle çözmüş oluruz.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal