Böyle dolandırıcılık görülmedi: Kendi evinde bir anda kiracı oldu

Bursa’da yaşanan olay herkesi şaşkına çevirdi. Dolandırılan kadın bir anda kendi evinde kiracı oldu. İşte duyanları hayrete düşüren olayın detayları…

17.11.2022-15:46 - (Son Güncelleme: 17.11.2022-16:05) Böyle dolandırıcılık görülmedi: Kendi evinde bir anda kiracı oldu

Bursa Osmangazi ilçesinde yaşanan olay duyanları hayrete düşürüyor. Öğretmen olarak Bursa’da görev yapan Melike Erdem, iki yıl önce ev almak için kendi evini satışa çıkarttı. Evini satmak istediğini öğrenen komşunun kendisine yardımcı olmak için evini satmasına yardım etmek istemesi ile hayatı değişti. 

Kendi evinde kiracı oldu

Komşusunun yönlendirmesine güvenen Erdem, kısa sürede evini sattı. Parayı alan Erdem, durumu hemen alt komşusuna bildirdi. Alt komşu, Melike Erdem ve ablasına almak istedikleri evi gösterip 205 bin lira peşinat istedi. Ev alma heyecanıyla komşusuna güvenen Erdem, peşinat için istenilen parayı hemen gönderdi. Ancak aradan iki yıl geçmesine rağmen ne ev nede tapu alabildi. Ev bulmakta da zorlanan Erdem, kızı ile sattığı evde kiracı olmak zorunda kaldı. 

Yaşadığı dolandırıcılığı anlatan erdem, "2 yıl önce kendi evimi yeni bir ev almak için satılığa çıkardım. Durumu ise alt komşuma bildirdim. Komşum bana bir firmada taşeron olarak çalıştığını söyleyerek yardımcı olacağını belirtti. Bende 2 yıllık komşuluğumuza güvenip sözüne itibar ettim. Kendi evim kısa bir süre sonra yabancı birine satıldı. Komşum benden peşinat isteyerek, ev almak istediğim yere götürdü. Bana 400 bin liraya bu evi almak için aracı olduğunu belirtti. Bende kendisine güvenip 205 bin lira peşinat verdim. Sözleşme yaptık. Yarısını da tapuyu aldığımda ödeyecektim. Ancak 2 yıl geçmesine rağmen bana hala evi ya da parayı vereceğini söyleyip oyalıyor" dedi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal