Sıradaki Videolar
20 Temmuz 2021 Salı 14:30 - (Son güncelleme: 14 Nisan 2024 Pazar 07:50)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kıbrıs'ta Önemli Açıklamalarda Bulundu: Afganistan Konusunda Kırmızı Çizgisini Çekti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs'ta bayram namazını kılmasının ardından mühim açıklamalar yaptı. Başkan Erdoğan, Afganistan’a ilişkin gelen soru karşısında kırmızı çizgisini çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs’ta bulunan Hala Sultan Camisi'nde bayram namazı kılmasından sonra mühim açıklamalarda yaptı. Daha sonra ise basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bütün basın mensuplarının Kurban Bayramı'nı kutlayan ve bayramın alem-i İslam'ın intibahına, ittihadına ve tüm insanlığın barışına vesile olmasını dileyen Erdoğan, "Her şeyden önce bizim bugün burada bulunuşumuzun ayrı bir sebebi var. Kuzey Kıbrıs'ın kurtuluş mücadelesinin 47'nci yıl dönümünü aynı zamanda kutlayacağız ve iki bayramı bir arada kutlama fırsatını buluyoruz' ifadelerini kullandı.

Birçok toplu açılışların gerçekleşeceğini dile getiren Erdoğan güzel dileklerde de bulunarak 'Bu toplu açılışlarımızla birlikte de Kuzey Kıbrıs'ımıza ayrı bir inşallah canlılık, altyapıda, üstyapıda, getirme fırsatını bulacağız ve bu vesileyle tüm Kuzey Kıbrıs'taki kardeşlerimin bayramını tebrik ediyorum, Anavatan'daki tüm kardeşlerimin bayramlarını tebrik ediyorum ve İslam dünyasının, İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum' şeklinde konuştu.

NASIL ÇÖZÜMLER ÜRETECEĞİZ? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarından bir kişinin sorduğu 'Afganistan'dan Suriye'ye İslam coğrafyasında sorunlar yaşanıyor. Bayram dolayısıyla ne gibi bir mesaj vermek istersiniz İslam coğrafyasına?' sorusunun ardından sorunsuz bir dönem ve sorunsuz bir zamanın insanlığın yaşamı boyunca olmadığını ve olmayacağını dile getirdi. Bunun böyle bilinmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Erdoğan 'Bu sorunlar karşısında çözümlerimiz ne olacak, nasıl çözümler üreteceğiz? sorununa değinerek 'Dikkat edilirse egemen güçler, emperyalist güçler Afganistan'da ilk defa böyle bir sorun üretmiyor. Bundan önce de yine Afganistan'da nice sorunlar yaşadık ve Afgan halkı dirayetiyle, iradesiyle bu emperyal güçlere karşı mücadelesini verdi ve bu mücadeleden de zaferle çıktı' ifadelerini kullandı. Emperyal güçlerin daha sonra Afganistan'a girdiklerini ve 20 yılı aşkın zamandır orada olduklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzde yeni bir dönemin olduğunu söyleyerek 'Biz de bütün bu emperyal güçler karşısında Afgan kardeşlerimizin yanında yer aldık ve orada onlarla beraber öncelikli olarak da Kabil Havaalanı'nın korunmasını, bunun yanında insani noktada Afgan halkına her türlü desteği verme mücadelemizi sürdürdük. Şimdi yeni bir dönem var. Üç ana otorite burada görülüyor; NATO, Amerika ve bunun yanında da Türkiye. Şu anda Amerika çekilme kararını verdi ama Kabil Havaalanı'nın, bizim tarafımızdan zaten 20 yıldır işletiliyor, bundan sonra da işletilmesini istediler. Biz şu anda buna olumlu bakıyoruz ama olumlu bakarken tabii Amerika'ya bizim bazı şartlarımız var. Nedir bunlar? Bir, diplomasi noktasında Amerika bizim yanımızda yer alacak, diplomatik ilişkilerde. İki, lojistik noktasında imkanlarını bizim için seferber edecek, hangi gücü varsa lojistik anlamda bunları Türkiye'ye devredecek. Bir diğeri de tabii bu süreç içinde mali ve idari noktada çok ciddi sıkıntılar olacak. Bu konuda da gerekli desteği Türkiye'ye verecek. Eğer bunlar sağlanabilirse biz Türkiye olarak bu süreçte Kabil Havaalanı'nın işletimini ele almayı düşünüyoruz' şeklinde konuştu.

TALİBAN'IN İNANCINA TERS BİR DURUM YOK 

Afganistan'ın en kalabalık etnik grubu Taliban'ın bazı rahatsızlıklarının söz konusu olduğunu dile getiren Erdoğan onların inançlarıyla ilgili ters bir durumun olmadığını söyleyerek 'Taliban'la da bu süreci görüşmek suretiyle, nasıl ki Amerika'yla bazı görüşmeleri Taliban yaptıysa, herhalde Taliban Türkiye ile bu görüşmeleri çok daha rahat yapması lazım. Çünkü Türkiye onun inancıyla alakalı ters bir yanı yok, ters bir yanı olmadığı için de onlarla bu konuları daha iyi görüşeceğimize, anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum. Doha'dan oraya akan bir süreç var, bu süreci de iyi değerlendireceğimizi düşünüyorum. Başka alternatifler var, bu alternatifler üzerinde de şu anda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz' ifadelerini kullandı. Başkan Erdoğan, "Dağlık Karabağ sorununun çözülmesi ile Azerbaycan'ın Kuzey Kıbrıs'ı tanıyacağı yönünde beklentiler vardı. Aynı zamanda ilk kez bir heyetin gelmesi beklentileri arttırdı, değerlendirmelerinizi alabilir miyim?" şeklindeki soru üzerine, "Bu konuda tereddüt edecek hiçbir şey yok. Bunları İlham Aliyev kardeşimle de sürekli zaten görüşüyoruz. İnşallah bu gidiş gelişler sürekli hale gelecek ve üst düzeyde devam edecektir." dedi. KKTC'ye Türkiye'nin geniş katılımlı bir heyetle geldiği hatırlatılarak "Bir kişi dikkatleri çekti, Oğuzhan Asiltürk. Buradan almamız gereken bir mesaj var mı? Önümüzdeki süreçte heyetinizle farklı farklı isimler de gelir mi?" sorusuna karşılık Başkan Erdoğan ‘Gelmesinden hiç şüpheniz olmasın. Oğuzhan Bey tabii Kıbrıs Barış Harekatı'nın yapıldığı dönemde Erbakan Hoca'mızın en yakın çalışma arkadaşıydı ve o dönemde bu Kıbrıs Barış Harekatı'nda o da üst düzey görev almış olan siyasilerdendi. Bu ziyareti yaparken biz de Oğuzhan Asiltürk Bey'i aramıza, kafilemize katalım dedik. Bunun yanında yine Hoca'mızın mahdumunu da buraya davet edelim dedik. Aynı şekilde yine o dönemin siyasi hareketi olarak, yani o koalisyonun içinde Erbakan Hoca'mızla beraber bulunan kadrodan Temel Bey'i de davet ettik. Yani bu davetleri yaparken hep birlikteliği, beraberliği sağlayarak burada olalım istedik. Nitekim Demokratik Sol Parti'nin şu andaki Genel Başkanını da aramıza aldık. Çünkü merhum Ecevit'in o da şu andaki makamında bulunduğu için o da bizimle beraber. Derdimiz bütün bu birlikteliği sağlamak, bu birlikteliği çok daha güçlü hale getirmek ve bundan sonraki süreçte de biliyorsunuz artık biz 'Kuzey-Güney' de demek istemiyoruz, artık 'Kıbrıs Türkü' diyoruz olaya böyle bakıyoruz, bundan sonra da böyle devam ettireceğiz." 

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR: "BİR MİLLET, ÜÇ DEVLET, İŞ ORAYA DOĞRU GİDİYOR DİYE DÜŞÜNÜYORUM" 

Basın mensuplarının, Azerbaycan KKTC ilişkilerine ilişkin sorusu üzerine KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şunları söyledi: "Azerbaycan bizim kardeş ülkemiz çünkü netice itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti ile olan ilişkileri bizim kardeşlik bağlarımız... Biz heyetle de görüştük, onlardan da aynı şekilde çok büyük sıcak ilgi ve alaka gördük. Onların kalbinde ve gönlünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'yle ilişkilerini geliştirmek var. Esas itibarıyla böyle önemli bir heyetin milletvekillerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin böyle önemli bir gününde, hem Kurban Bayramı'mız hem de 47'nci yılında Barış ve Özgürlük Bayramı'mız, böyle bir kutlu günde bizlerle beraber olmaları esas itibarıyla dünyaya verilen bir mesajdır diye değerlendiriyorum. Zaman içerisinde inşallah ilişkilerimiz daha da gelişecektir." KKTC'de binlerce Azerbaycanlının bulunduğunu hatırlatan Tatar, "Zaten aramızda önemli ve köklü bağlar vardır. Dolayısıyla benim gönlümde, kendilerine de söyledim, biz aynı milletin soyundan gelmekteyiz, dolayısıyla şöyle, 'bir millet, üç devlet', iş oraya doğru gidiyor diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 

'BU GÜZEL KIBRIS'IMIZDA 47 YIL ÖNCE YAŞADIĞIMIZI BİZLERE RABBİM BİR DAHA YAŞATMASIN'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdığı bayram namazının ardından cami içinde vatandaşlarla bayramlaşan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Rabb'im tekrarını nasip etsin inşallah. Alemi İslam'ın ittihadına, intibahına vesile kılsın. İnşallah bu güzel Kıbrıs'ımızda 47 yıl önce yaşadığımızı bizlere bir daha yaşatmasın. Bundan sonraki süreçte güzel Kıbrıs'ımızın çok daha güzel, çok daha kalkınmış güçlü bir Kıbrıs olarak yoluna devamını bizlere nasip etsin. Artık güney-kuzey böyle bir derdin içinde olmayacağız. Bundan sonra Kıbrıs Türkü çok daha güçlü bir şekilde inşallah yoluna devam edecektir." TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da bayram namazını Hala Sultan Camisi'nde kıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden kavunu yedikten sonra çekirdekl...

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanlar Ağızları Açık Bıraktı!

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanlar Ağızları...

Rus kökenli bir adam defile bulmak için kazılara başladı. Toprağın met...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sızan Kadın İntihar Etti

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sızan Kadın...

Cinsel içerikli görüntüleri internete sızan Tiziana Cantone canına kıy...

İstanbul'un Simgeleri Minyatürleşti

İstanbul'un Simgeleri Minyatürleşti

Usta mimar alp ünlü, el emeği göz nuru minyatür es...

Bakan Albayrak'tan Çok Önemli Açıklamalar

Bakan Albayrak'tan Çok Önemli Açıklamalar

Berat albayrak: “swap piyasası, farklı paydaşların adımları y&ou...

İran Türklerinden Tribün Şov!

İran Türklerinden Tribün Şov!

Tractor sazi’nin türk taraftarları haykırıyor; "azerbaycan...

Başakşehir Şehir Hastanesi'ndeki Son Durum Havadan Görüntülendi!

Başakşehir Şehir Hastanesi'ndeki Son Durum Havadan...

eyfel kulesi’nin yaklaşık 10 katı ağırlığında demirin kullanı...

E-5 Karayolu'nda 'Makas' Terörü Kameralara Böyle Yansıdı

E-5 Karayolu'nda 'Makas' Terörü Kameralara Böyle Y...

e-5 karayolu ve tem otoyolu’nda çeşitli mevkilerde l&u...

Emniyetten Duygulandıran "Anneler Günü" Klibi

Emniyetten Duygulandıran "Anneler Günü" Klibi

Emniyet genel müdürlüğü'nce "anneler günü...

Karadeniz'in Bağrından Bir Yıldız Doğuyor : Eftelya Fettahoğlu

Karadeniz'in Bağrından Bir Yıldız Doğuyor : Eftely...

Kanal d'nin yeni yarışması "benimle söyle" programında jüriy...

Türk İslam Eserleri Müzesi Ramazan Boyunca Gece Yarısına Kadar Açık Kalacak

Türk İslam Eserleri Müzesi Ramazan Boyunca Gece Ya...

İstanbul'da yer alan ve arkeolojik kazılardan çıkarılan bir&cce...

Edirne'deki Eski Cami Çiçeklerle Süslendi

Edirne'deki Eski Cami Çiçeklerle Süslendi

Edirne'de eski cami, vakıf haftası kutlamaları çerçevesi...

Anneler Günü Çiçekçileri Hareketlendirdi

Anneler Günü Çiçekçileri Hareketlendirdi

Anneler günü'nün gelmesiyle çiçekç...

Uçuruma Düşen Muhabir Abdülkadir Nişancı İçin İğrenç Yorumlar Yapıldı

Uçuruma Düşen Muhabir Abdülkadir Nişancı İçin İğre...

Anadolu ajansı muhabiri abdülkadir nişancı, soğanlı dağı'ndaki yo...

Çukur Dizisi Oyuncuları Ercan Kesal ve Kubilay Aka Lösemili Çocukları Ziyaret Etti

Çukur Dizisi Oyuncuları Ercan Kesal ve Kubilay Aka...

çukur'un sevilen oyuncuları ercan kesal ve kubilay aka lös...

Yavuz Seçkin Ünlü Taklitleri ile Kırdı Geçirdi

Yavuz Seçkin Ünlü Taklitleri ile Kırdı Geçirdi

Show tv'deki ünlülerden eski ramazanlar programının konuğu y...

Denizkurdu - 2019 Tatbikatı 13 Mayıs Tarihinde Başlayacak

Denizkurdu - 2019 Tatbikatı 13 Mayıs Tarihinde Baş...

Tsk’nın en büyük tatbikatlarından olan denizkurdu-2019...

Defineciler Tarihi Camiyi Talan Etti

Defineciler Tarihi Camiyi Talan Etti

Defineciler, tarihi kürkçübaşı ahmet şemsettin c...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kağıthane'de Cenaze Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kağıthane'de Cenaze Törenin...

Kağıthane cengiz topel camii'nde öğle namazının ardından düz...

11 Mayıs 2019 - Gündemde Öne Çıkan Bugünün Haber Başlıkları

11 Mayıs 2019 - Gündemde Öne Çıkan Bugünün Haber B...

- terör örgütü pkk'nın üst düzey yö...

Kural İhlali Yapan Sürücüler Helikopterle Denetlendi

Kural İhlali Yapan Sürücüler Helikopterle Denetlen...

Emniyet genel müdürlüğü havacılık dairesi başkanlı...

Kuzey Marmara Otoyolunda Çalışmaların Yüzde 71’i Tamamlandı

Kuzey Marmara Otoyolunda Çalışmaların Yüzde 71’i T...

İstanbul-kocaeli ve sakarya trafiğini oldukça rahatlatması bekl...

CHP ile HDP İttifakının Kanıtı Niteliğindeki Açıklamalar

CHP ile HDP İttifakının Kanıtı Niteliğindeki Açıkl...

Chp ile seçim ortağı hdp'nin aynı çizgide olduğu artık s...

Bahçelievler Belediyesi, Eve Yetişemeyen Vatandaşlara İftar Veriyor

Bahçelievler Belediyesi, Eve Yetişemeyen Vatandaşl...

Bahçelievler belediyesi, ilçedeki metrobüs duraklar...

Oyuncu Necmi Yapıcı ve Eşi Nihan Yapıcı Eski Ramazanları Anlattı

Oyuncu Necmi Yapıcı ve Eşi Nihan Yapıcı Eski Ramaz...

Oyuncu necmi yapıcı ile eşi nihan yapıcı eski ramazanları anlattı.

Ankara Halk Ekmek Fabrikası'nda Ramazan Pidesi Telaşı

Ankara Halk Ekmek Fabrikası'nda Ramazan Pidesi Tel...

Ramazan ayının olmazsa olmazı pidedir. ankara halk ekmek fabrikası da...

Otoparktaki Araçları Parçalayıp Satmışlar

Otoparktaki Araçları Parçalayıp Satmışlar

diyarbakır’da türkiye’nin farklı illerinde hacizli...

9 Mayıs 2019 - Gündemde Öne Çıkan Bugünün Haber Başlıkları

9 Mayıs 2019 - Gündemde Öne Çıkan Bugünün Haber Ba...

Erdoğan, "vize serbestisi sürecinde 72 kriterden 66'sını tamamlam...

1991 Yılında Liderlerin Yaptığı Açık Oturum Yeniden Gündem Oldu

1991 Yılında Liderlerin Yaptığı Açık Oturum Yenide...

1991 yılındaki seçimlerde liderlerin yaptığı açık oturum...

Gümüşhane'de 14 Yıldır Ücretsiz İftar Sofrası Kuruluyor

Gümüşhane'de 14 Yıldır Ücretsiz İftar Sofrası Kuru...

Gümüşhane'nin merkeze bağlı kırıklı köyünde 14 sen...